Fizikçiler, fotonların bir maddeye girmeden önce maddeden çıkabildiğini göstererek, negatif zamanın gözlemsel kanıtını ortaya koydu.

Bilim insanları, zamanın akışına meydan okuyan çarpıcı bir keşfe imza attı! Kuantum fizikçileri, yaptıkları deneylerde fotonların zamanın akışını tersine çevirerek geçmişe doğru hareket ettiğini gözlemlediler. 

Toronto Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, fotonların soğutulmuş atomlardan oluşan bir bulutun içinden geçerken negatif bir süre geçirdiğini tespit etti. 

Fotonların, maddeye girmeden önce maddeden çıkmış gibi davrandıklarını belirten fizikçiler, bu durumun, tıpkı bir filmin geri sarılması gibi zamanın tersine akması anlamına geldiğini söyledi.

ZAMANIN AKIŞINDA BEKLENMEDİK ETKİ

Diyarbakır’daki eğitim kurumunda askıda yemek dönemi Diyarbakır’daki eğitim kurumunda askıda yemek dönemi

Kuantum fizikçileri, kuantum dünyasının, klasik fizik kurallarının geçerli olmadığı, tuhaf ve beklenmedik olayların yaşandığı bir yer olduğunu ifade ederek, ''Fotonlar gibi parçacıklar, aynı anda hem dalga hem de parçacık gibi davranabilirler. Bu deneyde de fotonların bu çift doğası, zamanın akışında beklenmedik bir etki yaratmış olabilir'' dedi.

ZAMANDA YOLCULUK

Fizikçiler, zamanın doğasının, uzun zamandır üzerinde çalışılan en büyük gizemlerden biri olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''Bu keşif, zamanın tek yönlü bir akışa sahip olmadığını, belirli koşullar altında tersine dönebileceğini gösteriyor.

Kuantum fiziği, geleceğin teknolojilerine güç veren en önemli alanlardan biri. Bu keşif, kuantum bilgisayarlar gibi yeni teknolojilerin geliştirilmesinde de önemli bir adım olabilir.

Zaman yolculuğu, uzun yıllardır bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmez konusu olmuştur. Bu keşif, zaman yolculuğunun imkansız olmadığını da düşündüren bir kapı aralayabilir. Elbette bu buluşun henüz kesin olarak kanıtlanması ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulması gerekiyor. Ancak bu keşif, evrenin derinliklerinde saklı olan sırların henüz çözülmediğini ve bizi daha birçok sürprize hazır olması gerektiğini gösteriyor.''

KAYNAK: Livesience

Editör: EYYUP KAÇAR