Malatya depremi Diyarbakır’da korkuya neden oldu. Okullardaki öğrenciler bahçeye çıkarıldı. Yurttaşlar evlerini terk edip sokaklara çıktı. 

Deprem Panik

Malatya’nın Kale ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır, Sivas, Elazığ gibi çevre illerden de hissedildi.

Malatya’nın Kale ilçesi 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Malatya’daki deprem Sivas, Elazığ ve Diyarbakır’da da hissedildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ise deprem sonrası paylaşımında, “Diyarbakır’a Malatya’ya ve depremi hisseden bölge kentlerine geçmiş olsun diliyoruz. Şu an şehrimizde ekiplerimiz sahada ve alınan bilgilere göre bize yansıyan olumsuz bir şey yok. Ekiplerimiz ve çalışanlarımız sahada olmaya ve tedbirleri arttırmaya devam edecek” dedi.

Diyarbakır’da kaza: Virajı alamayan hafif ticari araç takla attı Diyarbakır’da kaza: Virajı alamayan hafif ticari araç takla attı

AFAD’ın Malatya depremine ilişkin paylaşımı şöyle: “Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da "Malatya’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir." paylaşımı yaptı.

Sağlık Bakanlığı ise depreme ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir."

Okullar tatil

Öte yandan Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından il genelinde okullar bugün tatil edildi.

Editör: Nazmi Kahraman