Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Atatürk Kültür Merkezi'nde ''Avrupa Fair Play Ödül'' gecesi düzenlendi.

Törende çeşitli kategorilerde sporculara, spor insanları ve kuruluşlara ödüller verildi. TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi Avni Küpeli, etik değerlerin ve fair play ideallerinin korunması ve destekleri nedeniyle EFPM Fair Play Özel Ödülü'nü alırken, smaçör Orhan Ayhan ile TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi Atilla Cömert, EFPM Şeref Diploması aldı. 

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ise etik değerlerin ve sporda fair play ideallerinin teşviki için Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Avrupa himayesinde verilen Fair Play Vox Ödülü'ne layık görüldü.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, yaptığı konuşmada, Mardin'in binlerce yıllık tarihiyle farklı etnik kökenlerin, dinlerin, dillerin, kültürün barış ve huzur içinde yaşadığı bir şehir olduğunu söyledi.

Yüzyıllardır süregelen Mardin'in bu kadim kültür dostluğu ve kardeşlik ruhuyla Avrupa Fair Play Birliğinin ödül törenine ev sahipliğinin de son derece manidar ve anlamlı olduğunu ifade eden Akkoyun, fair play'in sadece bir spor anlayışı değil, evrensel bir insanlığın değeri olduğunu belirtti.

Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) Başkanı Philippe Housiaux ise medeniyetler kenti Mardin'de olduğundan memnun olduklarını ifade ederek, ''Fair-Play ruhuna sahip olan ve spora şeref katan kişilikleri teşvik etmek doğal olarak büyüleyici bir çalışma. Ancak yeterli mi? Hayır. Spor dünyasında dünden çok daha fazla bugün dünyada barışın mimarı olmalı. Spor sayesinde barış içinde bir dünyada yaşamayı hayal edelim'' dedi.
 

Kaynak: DHA