2024 yılı Şubat ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine atanan Fatih Karahan, Hafize Gaye Erkan'ın görevinden affını istemesinin ardından bu görevi devraldı. Karahan, atandığı günden bu yana enflasyonla mücadele ve parasal sıkılık politikalarının sürdürüleceğine dair kararlı duruşuyla dikkat çekiyor. Peki, Dr. Fatih Karahan kimdir?

Döviz fiyatlarında son tablo Döviz fiyatlarında son tablo

FATİH KARAHAN'IN EĞİTİMİ VE KARİYERİ

1982 yılında Eskişehir'de doğan Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 2006 yılında mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora yaptı.

Fatih Karahan, 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak çalışma hayatına başladı. Burada İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. Akademik alanda da başarı gösteren Karahan, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler verdi.

2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başlayan Karahan, kısa süre sonra Amazon'un Başekonomisti olarak atandı. 28 Temmuz 2023'te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Karahan, 3 Şubat 2024 tarihinde Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştır.

Editör: Ayşegül Yaşar