Ünlü şarkıcı Metin Arolat, 52 yaşında sahnede geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda etti. Ölüm haberi, sanat dünyasında büyük bir üzüntü yarattı. 90'lı yıllara damgasını vuran şarkıları ve kariyeri ile hatırlanan Arolat, son dönemlerde sağlık sorunları ile gündeme gelmişti. Peki, Metin Arolat kimdir? Ölümünde diyetinin etkisi var mıydı? İşte, Arolat'ın hayatına dair detaylar ve şarkıları.

METİN AROLAT'IN VEFATI

Metin Arolat, 52 yaşında İstanbul'da sahne aldığı mekanda kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Olayın ardından yapılan kalp masajı sonuç vermedi ve hastaneye kaldırılan Arolat, burada hayatını kaybetti. Kalp krizi geçirmeden önce, ünlü sanatçının sağlığı ile ilgili endişeler bulunuyordu. "Dert Değil" gibi hit şarkılarıyla geniş bir hayran kitlesine sahip olan Arolat, pek çok ünlü isme asistanlık yapmıştı.

Leyla dizisinin Tufo'su Halil İbrahim Ceyhan kimdir? Leyla dizisinin Tufo'su Halil İbrahim Ceyhan kimdir?

METİN AROLAT'IN ÖLÜM DİYETİ Mİ NEDEN OLDU?

TGRT Haber sunucusu Derya Efe'nin sorularını yanıtlayan beslenme uzmanı Bahadır Bilir, Metin Arolat'ın bir diyette olduğunu ve bu durumun kalp riskini artırmış olabileceğini belirtti. Bilir, şok diyetlerin kalp üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı. "Yanlış yapılan diyetler kalp gücünü zayıflatabilir," diyen Bilir, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Yanlış bir diyetin, kalp sağlığında uzun vadede ciddi sorunlara yol açabileceğini ifade etti.

METİN AROLAT KİMDİR?

Metin Arolat, 28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de doğdu. Annesi Çerkes, babası ise İstanbulludur. Babası, Türk Hava Yolları'nın logosunu tasarlayan kişi olarak bilinirken, büyük dedesi Hasan İzzet Paşa, dedesi ise ünlü Türk şairi Ali Mümtaz Arolat'tır. Eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladıktan sonra, İstanbul’a taşındı. İstanbul’da reklam ajanslarında yönetmen yardımcılığı yaparken, aynı zamanda müzik kariyerine adım attı.

METİN AROLAT'IN MÜZİK KARİYERİ

1995 yılında "Ayrılık Olmaz" albümü ile müzik dünyasına giriş yaptı. Zamanla "Yine Bir Başıma", "Kabul Et", "Çok Daha Ötesi" gibi birçok başarılı albüme imza attı. Arolat, 90'lı yılların sevilen sanatçılarından biri olarak Türk pop müziğine önemli katkılarda bulundu. Sanatçının diskografisi şu şekildedir:

  • 1995: Ayrılık Olmaz
  • 1998: Yine Bir Başıma
  • 2005: Kabul Et
  • 2010: Lütfen Yaz Gelsin (Single)
  • 2010: Çok Daha Ötesi
  • 2014: Karavan

Editör: Ayşegül Yaşar