Diyarbakır'da, 19 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında, bugün savcılıkta ifade veren kuzeni B.G, Narin'in evlerine saat 14.00'te geldiğini ancak, muhtarın bunu saat 17.40 olarak söylemeleri telkininde bulunduğunu söyledi.

Kayip Narinin Cansiz Bedeni Egertutmaz Deresinde Bulundu H80823 684D6

Narin Güran'ın öldürülmesi soruşturmasında 4 gündür gözaltında bulunanlar bugün Adliyeye çıkarıldı. Savcılıkta 22 kişinin ifade alma işlemi devam ederken, Narin'in babası Arif Güran'ın amcası H.G'nin kızı olan 19 yaşIndaki B.G ifadesinde çarpıcı bir detay verdi. 

Diyarbakır’da tanıtım ve turizm için toplantılar Diyarbakır’da tanıtım ve turizm için toplantılar

B.G., ifadesinde, 21 Ağustos'ta evlerinde annesi ile oturdukları sırada saat 14.00 sıralarında Narin'in gelip kardeşlerini sorduğunu, kendisininde kardeşlerinin babaannelerinin evine gittiğini ve oradan Kuran kursunu gideceklerini söylediğini ifade etti. 

B.G., daha önce her ne kadar Narin'in evlerine geliş saatini 17.40 olarak söylesede daha sonra düşündüğünde Narin'in saat 14.00 sıralarında evlerine geldiğini belirterek, "Narin olay günü sadece bir kez evimize geldi. Ben ve annem birbirimize olayları yanlış aktardık. Dolayısıyla iletişim kopukluğu olmuştur. Aslında Narin olay günü iki kere değil, bir kere evimize geldi"

Kayip Narin Guranla Ilgili Flas Gelisme Amcanin Aracindaki Koltuklar Sokuldu 2A64 Cover 1200X675İFADESİNDEKİ TUTUKLU MUHTAR DETAYI 

B.G., İadesininin devamında, "Ancak şu hususu da belirtmek isterim ki, gününü tam hatırlayamamakla birlikte Narin'in kaybolduğu gün veya ertesi gün ben ve kardeşim M., aramızda bu konyu konuşurken, Salim Güran'ın bu olaya şahit olması üzerine bize saat 17.40 sıralarında Narin'i gördüğümüz söylememiz gerektiğini bize söyledi" dedi. 

Editör: Ferit Aslan