Diyarbakır'a geliyor, açıklamalarda bulunacak Diyarbakır'a geliyor, açıklamalarda bulunacak

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesinde yaşayan Narin Güran’ın cesedinin 8 Eylül Pazar sabahı Eyertutmaz Deresi’de bulunmasından sonra soruşturma ekibi, dere bölgesindeki kameraları yeniden izledi. 

Bu çalışma sırasında 21 Ağustos günü saat 15.15’te Narin kaybolduktan sonra saat 15:40’tan saat 16:30’a kadar bir aracın dere kenarındaki yolda yaklaşık 50 dakika sabit bir şekilde beklediği tespit edildi. Bunun üzerine aracın kime ait olduğu araştırıldı ve sahibi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 24 kişi arasında bulunan N.B., sorgusunda suçunu itiraf etti.

Narin’in cesedini kimden ve nasıl aldığını, nereye bıraktığını bir bir anlattı.

N.B, dün tutuklu amca Salim Gürkan ve olayla İlgili şu iddialarda bulunmuştu:

“Kendi aracımla giderken muhtarın otomobili ile karşılaştım. Muhtar eli ile işaret yaparak durmamı istedi. Muhtar Salim Güran yaklaştı ve kendi aracındaki battaniyeyi gösterdi. Bana "bunu yok edeceksin. Aileni düşün, sana 200.000 TL’den fazla para veririm" dedi. “

İddiaya göre, İkisi beraber çocuğu çuvala yerleştirdiler. Ardından diğer araca taşıdılar. Şüpheli ifadesinde Muhtar Salim Güran’ın kendisine "Eğertutmaz deresine götür" dediğini, cesedi, çuvalla dereye götürüp üstünü kapattığını söyledi. 

Daha sonra arma çalışmalarına katıldığını belirten N.B., İfadesinde olaydan sonra Salim Güran’ın da hiç bir şey olmamış gibi jandarma İle birlikte aramalara katıldığını anlattı. 

Dere yatağına gidene kadar cesedin Narin Güran'a ait olduğunu anlamadığını ve aile ile hiçbir husumeti olmadığını belirten N.B., Salim Güran'ın arama faaliyetlerinde tedirgin hareketlerde bulunduğunu iddia etti. 

Editör: HABER MERKEZİ