Diyarbakır'da 19 günlük aramadan sonra cesedi bulunan Narin'in bedeninde deformeler oluştuğu belirtildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, bir süre otopsiye dahil olduktan sonra Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Narin'in şüpheli olmayan tek ağabeyi, Baro'ya vekaletname verdi Narin'in şüpheli olmayan tek ağabeyi, Baro'ya vekaletname verdi

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldığını belirten Eren, rapor hazırlanmadan net bir şeyin söylenemeyeceğini kaydetti.

''TAŞINDAN TOPRAĞINA TÜM NUMUNELER İNCELENİYOR''

Eren, bir süre otopsiye dahil olduğunu ifade ederek, Adli Tıp Kurumu'nda 13-14 uzmanın çalışmakta olduğunu belirtti.

Narin'in cesedinin bir torba içinde dereye gömülü bulunduğunu kaydeden Eren, şöyle dedi:

''Torbanın içerisindeki Narin'e ait eşyalar, yani  çantası, terlikleri artık birer delil. Bunların hepsi tek tek inceleniyor. Torbadaki en küçük, yani çakıldan, topraktan ne derseniz bütün numuneleri büyük bir titizlikle inceleniyor.''

BEDENDE OLUŞAN DEFORMASYON

Eren, Narin'in bedeninde aradan geçen 19 günden kaynaklı deforme olduğunu belirterek, biyolojik ve patolojik incelemeler sonucu ölüm nedeninin belirlenebileceğini söyledi.

Büyük ihtimalle yetkili makamlarca açıklama yapılacağını kaydeden Eren, ''Dediğim gibi bugünden cinayetin tam sebebini, daha doğrusu ne şekilde sebepten nasıl öldürüldüğü konusunda şu anda net bir şey söylememiz mümkün değil'' dedi.

Editör: EYYUP KAÇAR