Türk sinemasının ve televizyon dizilerinin önemli isimlerinden Nur Sürer, son dönemdeki başarılı performanslarıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. 21 Haziran 1954'te Bursa'da doğan Sürer, oyunculuk kariyerine 1971 yılında adım attı ve bugüne kadar sayısız ödüle layık görüldü. Son olarak 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

NUR SÜRER'İN KARİYERİ

Asıl adı Şennur Sürer olan usta oyuncu, 1979 yılında "Bereketli Topraklar Üzerinde" filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanarak adını duyurdu. Sinema kariyerine ek olarak, 40'tan fazla film ve 30'dan fazla dizi projesinde rol aldı. Sürer, son olarak "Aile" dizisinde Hülya Soykan karakterine hayat vererek geniş bir hayran kitlesi kazandı.

Usta oyuncu Nur Sürer, 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alırken.

Ünlü fenomen reynmen evlendi Ünlü fenomen reynmen evlendi

ÖDÜLLER VE BAŞARILAR

Sürer, kariyeri boyunca pek çok prestijli ödül kazandı. 1989 yılında "Uçurtmayı Vurmasınlar" filmindeki performansıyla ikinci kez Altın Portakal'da "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Ayrıca 2020'de SİYAD Onur Ödülü'nü kazanan Sürer, Türk sinemasına katkılarından ötürü 2023 yılında da Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" ile onurlandırıldı.
 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın oyuncu Ödülü,  Nur Sürer'e verildi.

NUR SÜRER'İN OYUNCULUKTAKİ DİĞER BAŞARILARI

  • Camdaki Kız: Gülcihan karakteri
  • Aile: Hülya Soykan karakteri
  • Bereketli Topraklar Üzerinde (1979)
  • Uçurtmayı Vurmasınlar (1989)

Editör: Ayşegül Yaşar