Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin (MHP) açılış töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle el sıkışmasının ardından yapılan açıklamalar, “Yeni çözüm süreci mi?” tartışmasını başlattı.

Gazeteci Amberin Zaman’ın Al-Monitor’deki haberine göre, İmralı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’ın PKK liderleriyle doğrudan görüşmesine izin verildi.

Amberin Zaman’a konuşan ve hükümetin “Kürt dosyasını yakından bilen” üç kaynaktan biri, “Öcalan, Kandil Dağı’ndaki PKK liderlerine silahlarını bırakmayı müzakere etmenin zamanının geldiğini söylediğini” aktardı.

Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasına dair de konuşan bir kaynak, “Kürtlerle diyaloğa şiddetle karşı çıkan Bahçeli’nin kamuoyuna ilk ulaşan kişi olması, Erdoğan’ın biz ciddiyiz, bizi engellemeyecek deme şekli” ifadelerini kullandı.

“Abdullah Öcalan sinirlendi, telefonu kapattı”

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Bu tarihte zam geliyor Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Bu tarihte zam geliyor

Kaynaklardan biri, kendi geleceklerine nasıl karar vereceklerini sorduklarında Öcalan’ın sinirlenerek telefonu kapattığını söyledi.

Diğer bir kaynak, görüşmenin sorunsuz geçmediğini vurguladı ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Abdullah Öcalan Kandil’le görüştü iddiası: Yeni bir çözüm süreci mi başladı?

Al Monitor, Kandil’deki PKK kaynaklarıyla da WhatsApp üzerinden iletişim kurdu. Kaynaklardan biri, “Yeni bir barış sürecinin başladığını söyleyebiliriz” dedi.

“DEM Parti’ye uzattığım el ‘Türkiye partisi olun’ teklifidir”

Abdullah Öcalan ve Kandil görüşmesine dair çarpıcı iddia, ilginç bir dönemde geldi.

MHP lideri Devlet Bahçeli Meclis açılışında DEM Partililer’le el sıkışmıştı.

Bahçeli, DEM Parti’ye uzattığı bu elin “Türkiye partisi olun” teklifi anlamına geldiğini söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı çarpışması ve yeni anayasa için cephe genişletme çabası olarak görenler mayın tarlasında söğüt gölgesi arayan zavallı biçarelerdir” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. İlk Meclis’in ve Sayın Cumhurbaşkanımızın isabetli sözlerinin meşale gibi yanan aydınlığıdır. Uzattığım el, ‘Gelin Türkiye partisi olun. Gelin teröre cephe alın. Gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin’ temenni ve teklifidir.”

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşmasının ardından "yeni çözüm süreci" tartışmaları başladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasının ardından “yeni çözüm süreci” tartışmaları başladı.

Bahçeli, evvela DEM Parti’ye de sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Birkaç gün sonra da Abdullah Öcalan’ın Kandil’le görüşmesine izin verildiği iddiası ortaya atıldı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise katıldığı Medyascope yayınında Bahçeli ile el sıkışma üzerine şunları söyledi: “Selamlaşmak, tokalaşmak çok kıymetli. DEM Parti olarak sorunlarımızı, uzlaşıyla, diyalogla çözelim diyoruz. Bu onun bir başlangıç noktasıysa, bizim için normal bir selamlaşmanın ötesinde bir anlam içerir. Bu tokalaşmanın bizden çok Türkiye için bir anlamı var.” (Kaynak: Medyascope)

Editör: Nazmi Kahraman