DEM parti ve Kürt seçmenlere hem Cumhurbaşkanlığı, hem yerel seçimlerde CHP adaylarına verdiği destekten dolayı, gecikmiş olsa da teşekkür ettiğini belirten Özel, şöyle dedi:

''CHP barışa giden annelerin gözyaşlarını durdurmaya yönelik olan şehit gelmesine çatışmalar olmasına ve Türkiye'nin gelişmesine engel olan, bu sürecin tamamlanması, bitmesi, ortadan kalkması terörün durması terör örgütünün ortadan kalmklaması için Türklye'nın 86 milyon birden barış içinde kucaklaşabilmesi için atılacak her adımı önemsiyor ve engel olmayacak. Kimin sözü varsa da kıymetlidir, söylesin ama şu söz söylenmesinm Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Bir sorun vardır onu da birisi konuşunca bitecek. O zaman işte şu noktaya geliyorsunuz. Bu masayı diğer bölgedeki kadınların sorunlarını bu masayı daha da geliştirerek Diyarbakır'daki Kürtlerin sorunlarını, Türkiye'deki 26 milyon k-Kürdün sorununu yok sayıyorsunuz o zaman aslında iyi bir şey yapıyorum derken çok daha kötü bir şey yapmaya razı ediyorsunuz. Bunu kabul etmek mümkün değil.

Kürt sorunu varsa tam da şurdadır; Kürt sorunu Kürt sorununun olup olmadığına Kürtler karar verecek. devlet karar veremez. Büyük devlet karar vermiş küçük devlet de dün ilan etmiş gibi görünüyor. Onların demesiyle Kürt sorunu bitmez, aksine onlar dedikçe derinleşir. o yüzden Kürtlerin sorunları Kürtler 'sorunum kalmadı' diyene kadar vardır ve çözülmesi gerekir. 'Birisine senin sorunun yok' demek otoriterliktir. Demokrasilerde o birisi, sorunum yok diyene kadar sorun var demektir. biz de bununla ilgili elimizden gelen her türlü katkıyı ifaede etmeue devam edeceğiz.''

Özel-3

Editör: Ferit Aslan