Diyarbakırlıların kobay olarak kullanıldığı iddialarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Cenap Ekinci, Diyarbakır adliyesinde “Türk Işını” tedavisi hakkında gerçek belgeler, hasta görüşleri ve tanık ifadeleriyle birlikte suç duyurusunda bulundu.

Prof. Dr. Cenap Ekinci, suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yaptı.

Prof. Dr. Cenap Ekinci, yaptığı açıklamada suç duyurusunun gerekçelerine değinirken, hastaların kobay olarak kullanıldığına vurgu yaptı.

Açıklama öncesi Covid-19 tedavisi görürken kobay olarak kullanılan Mahmut Orak adlı yurttaş da konuştu. Orak, suç duyurusunda bulunduklarını belirtirken, yaşadığı süreci anlattı.

Tedavi hakkında gerekli bilgilendirmenin yapılmadığına değinen Orak, tedavi sürecinde iyileşme göstermediğini ifade etti.

Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar

Ardından Prof. Dr. Cenap Ekinci, suç duyurusuna ve sürece ilişkin açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Cenap Ekinci, “Biz 8 Temmuz’da bir iddiada bulunmuştuk. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesine pandemi döneminde Ankara’dan özel uçakla gelen bir ekip tarafından ticari bir şirkete ait cihaz, şirketin sahipleri nezaretinde birtakım bilim adamları, doktorlar eşliğinde Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakımında bazı hastalar üzerinde kullanıldığını iddia etmiştik. Bu iddia üzerinden 10 gün geçti ve biz herhangi bir yerden bir teyit duymadık, devlet hastanelerinde kullanılan bu uygulamayla ilgili. Bakanlığın bu konuda bir beyanatı var mı yok mu bilmiyorum. Biz dedik ki şahitli, tespitli konuşuruz. Elimizde bilgi ve belgemiz bulunmaktadır. M.O., adlı vatandaşımıza denedik, iyileşti dedikleri şahıs Mahmut Orak, şuan burada. Servisten alınarak tedavi protokolleri düzenlemiş. Normalde 2-3 gün sonra eve gönderilmesi gereken bir hasta ölüm riski olduğu belirtilerek bu tedaviye kabul ettirilmiş. Hastayı gereksiz yere yoğun bakıma yatırmışlar. Genel anestezi altında akciğerlerine girilmiş. Hasta iyileşmeden hastaneden gönderilmiş. Özel hastanedeki testleri pozitif çıkmış, bir ay boyunca da şikayetleri geçmemiş. Elimizde tomografi sonuçları var ve hastalığın iyileşmediği net olarak ortada.” İfadelerini kullandı.

Editör: Nazmi Kahraman