Arkeoloji Dünyası patlamış mısırın 7 bin yıllık tarihini keşfetti.

Patlamış mısırın kökeni, arkeologlar için ilginç ve gizemli bir araştırma konusu olmaya devam ediyor.

Yaklaşık 7.000 yıl önce Amerika'da yaşayan insanlar, bugün sinemalarda keyifle tükettiğimiz bu atıştırmalığı nasıl keşfetti?

Bir arkeolog, bu eski yiyeceklerin nasıl ortaya çıktığını ve binlerce yıl boyunca nasıl dayandığını açıkladı.

MISIRIN EVCİLLEŞTİRİLMESİ

Mısır-1

Mısırın kökeni, bugünkü Meksika'da bulunan ve ''teosinte'' adı verilen yabani bir ota dayanıyor.

İlk çiftçiler, bu bitkiyi evcilleştirerek bugünkü mısırı elde etti. 

Meksika'daki kuru mağaralarda, 9.000 yıl öncesine ait mısır çiftçiliği kanıtları bulan arkeologlar, bu kanıtların, mısırın zamanla Kuzey ve Güney Amerika'ya yayıldığını gösterdiğini söyledi.

PATLAMIŞ MISIRIN KEŞFİ

Mısır Patlamıs

Erdoğan Şangay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumu'nda konuştu Erdoğan Şangay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumu'nda konuştu

Peru'da 6.700 yıl öncesine ait yanmış mısır taneleri bulan arkeologlar, ''bu, insanların mısırı ısıtarak patlatmayı tesadüfen keşfettiklerini düşünüyoruz. Mısır taneleri yemek pişirme ateşine düştüğünde, patlayan mısırın yenilebilir ve uzun süre dayanabilir olduğunu fark etmiş olabilirler'' dedi.

Patlamış mısırın binlerce yıl önce nasıl keşfedildiğini ve yaygınlaştığını anlamak, arkeologlar için hala heyecan verici bir araştırma konusu olmaya devam ediyor. 

Geçmişin izlerini sürerek, bu lezzetli atıştırmalığın kökenlerini ve tarihini daha iyi anlıyoruz. 

Bugün sinemalarda keyifle tükettiğimiz patlamış mısır, aslında antik insanların yiyeceklerini koruma ve saklama yöntemlerinden biri olarak başlamış olabilir.

Live Sience

Editör: EYYUP KAÇAR