Maşalyan-1

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, kilisenin restorasyonun başlaması için bugün Diyarbakır'a geliyor.  Çeşitli temaslarda bulunacak olan Maşalyan yarın Surp Sarkis Ermeni Kilisesi'nin restorasyonunun başlaması nedeniyle yarın  Diyarbakırlıların Çeltik Kisesi olarak bildiği kilisede düzenlenecek törene katılacak.

Maşalyan4-1

DESTEK İÇİN ÇAĞRIDA BULUNACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığınca sağlanan 5 milyon lira hibe destekle restorasyon çalışması başlatılacak ancak bu hibe miktarıyla kilisenin restorasyonu mümkün değil.

Bu nedenle Patrik Maşalyan,  Surp Sarkis Ermeni Kilisesi'nin restorasyonuna destek almak amacıyla çağrı da yapacak.

1 LİRALIK DESTEK DUYGULANDIRMIŞTI

Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Ohannes Gafur Ohanyan,  Surp Sarkis Ermeni Kilisesi'nin onarımın önemine işaret ederek, ''Diyarbakır son dönemde turizmde önemli gelişme kaydetmeye başladı. Bu kilisemizde turistlerin yoğun ilgisini çekecek. Bu kadar önemli yapının restorasyonuna cemaatin yanı sıra herkes destek sunmalı. Surp Giragos Kilsiesinin onarımı döneminde Diyarbakırlı Müslmanlar da katkı sunmuştu. Hatta yoksul olan bazi kişilerin cebindeki son 1 lirayı kilsenin onarımına katı sunmak için bize zorla vermesi bizi duydulandırmıştı.'' dedi.

Diyarbakır'ın bu sokağı adını o kurumdan aldı Diyarbakır'ın bu sokağı adını o kurumdan aldı

Editör: Özgür Ayaydın