Bakan Kurum: 2053 net sıfır emisyon hedefimize ulaşmakta kararlıyız Bakan Kurum: 2053 net sıfır emisyon hedefimize ulaşmakta kararlıyız

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’ten 18 gündür haber alınamıyordu. Yapılan yoğun aramalar sonucunda genç kızın cansız bedeni Van Gölü kıyısında, Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin Kabaiş nerede, nasıl bulundu? Molla Kasım Köyü nerede? İşte cevabı...

Rojin Kabaiş'in kaybolmasının ardından başlayan arama çalışmaları, güvenlik güçleri ve gönüllülerin katılımıyla Van Gölü'nde ve çevresinde yoğun şekilde sürdürüldü. Dalgıç ekipleri, gölün farklı bölgelerinde arama yaparken, karadan da çok sayıda güvenlik görevlisi ve gönüllü genç kıza ulaşmaya çalıştı. Arama çalışmalarında dronlar ve kameralar da kullanıldı. Günlerce süren bu aramalar sonuçsuz kalmış, yalnızca Kabaiş'e ait olduğu düşünülen bazı eşyalar bulunmuştu. Ancak, 18 gün süren bekleyişin ardından nihayet acı haber geldi.

CANSIZ BEDENİ VAN GÖLÜ'NDE BULUNDU

Aramalar sonucu, Rojin Kabaiş’in cansız bedeni Van Gölü’nün Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla genç kızın ölüm haberini duyurdu. Kabaiş'in cansız bedeni kıyıya vurmuş halde bulundu ve ailesi tarafından teşhis edildi. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Kabaiş’in ailesine başsağlığı dilerken, Van’daki güvenlik güçlerinin ve gönüllülerin süregelen çabalarına da değindi.

MOLLA KASIM KÖYÜ NEREDE BULUNUYOR?

Rojin Kabaiş’in bulunduğu Molla Kasım Köyü, Van’ın Tuşba ilçesinde, Van Gölü’nün kıyısında yer alıyor. Bu köy, göl kenarında sakin ve turistik bir bölge olarak biliniyor. Van Gölü’nün büyüleyici manzarasına sahip olan Molla Kasım Köyü, son zamanlarda bu trajik olayla gündeme geldi.

Editör: Ayşegül Yaşar