7 ilin Milletvekili sayısında değişiklik 7 ilin Milletvekili sayısında değişiklik

Son günlerde Türkiye siyasetinde bomba etkisi yaratan iddialar arasında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa kararı öne çıkıyor. Bugün yapılması planlanan tüm programları iptal eden Koca'nın dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından istifa ettiği iddia edildi. Peki Bakan Koca istifa mı etti? Koca iddialara ne yanıt verdi? İşte cevabı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fahrettin Koca'nın istifasını verdiği ileri sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Koca'ya vereceği yanıt sonrası durumun netlik kazanacağı iddia edildi.

KARARI KIZILCAHAMAM KAMPINDA ALDIĞI İDDİASI

Mynet'in kulislerde konuşulan iddialara yer verdiği haberine göre Kızılcahamam kampında partililer tarafından eleştirilen Fahrettin Koca, istifa kararını orada aldı. 1 Haziran'daki Kızılcahamam kampında AK Partililer istişarede bulunmuş seçim sonuçları ve toplumdaki rahatsızlıklar değerlendirilmişti.

Randevu sistemi ve sağlıktaki eleştirileri ileten partililerin bu tutumu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa kararı aldığı ve kararını dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu öne sürüldü.

BAKAN KOCA, 'İSTİFA' SORUSUNA NE YANIT VERDİ

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden "affını" istediğini iddia ederek, kısa süre içerisinde Koca yerine farklı bir ismin bakan olarak görevlendirileceğini öne sürdü.

Saymaz, Bakan Koca ile görüşerek istifa iddialarını sordu. Koca, "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna "Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" yanıtını verdi.

Bakan Koca, "Cumhurbaşkanı ile görüşmüşsünüz” sorusuna ise "Biz her zaman görüşüyoruz" şeklinde cevap verdi.

Editör: Ayşegül Yaşar