Şırnak'ta kaza: 1 yaralı Şırnak'ta kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi otogarında bir otobüs şoförü ve yolcunun bir savcı ile kavgaları tutuklanmalarına yol açmıştı.. 

Siverek ilçesi otogarına 15 Haziran'da öğlen saatlerinde yolcu almaya giren yolcu otobüsünün şoförü Ömer Bademci ile sonradan savcı olduğu belirtilen bir yolcu arasında bagaj nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ve kavgaya dönüşmesi üzerine yolculardan Hamza Gül de araya girerek tarafları ayırmaya çalıştı. Ancak, savcının kendisine de hakaret ettiğini iddia ederek kavgaya dahil olduğunu ve kendisini korumak için tekme attığını verdiği ifade de dile getirdi.

Gözaltına alınan Gül ve şoför Bademci, Siverek Sulh Ceza Hakimliğindeki yargılamalarından sonra “Basit yaralamadan” tutuklandı.

Bayramı cezaevinde geçiren otobüs şoförü ve yolcu serbest bırakıldı. Haberi Batman Baro Başkanı Erkan Şenses duyurdu. Açıklama yapan Şenses, şöyle dedi:

"Az önce tutuklu şoför ile yolcunun cezaevinden tahliye edildiğini öğrendim. Olması gerektiği gibi haklarındaki soruşturma ve dava açılması halinde yargılama sürecini tutuksuz olarak geçirecekler. Her ikisine de geçmiş olsun. Umarım bu son olay, yargının tutuklama rejiminin uygulanmasındaki ayrımcılığının son örneği olarak kalır."

Editör: HABER MERKEZİ