İstanbul’dan Diyarbakır’a gelecek olan yolcular'a, 3 saati uçağın içinde olmak üzere toplam 8 saat süren arızalı uçak rötar işkencesi yaşatıldı. 

İstanbul’dan Diyarbakır’a bu sabah saat 06.40’te gelmesi beklenen THY’nin A Jet firmasına ait uçağın önce sabaha 08.40’a rötar yaptığı bildirildi. Rötar kimi yolculara önceden bildirilirken, kimisine ise iletilmediği belirtildi. 

1-73İstanbul Havalimanında saat 08.25’de uçağa alınan yolcular, uçağın kalkmasını beklerken, bu kez uçağın arıza yaptığı bildirilerek, beklemeleri istendi. Uçağın kapıları açılmazken, arazı ekibinin uçağın arızasına müdahale ettiğini ve arıza giderilince uçağın kalkacağı söylendi.

Kapısı kapatılan uçağın içinde yaklaşık 3 saat kalan bazı yolcular havasızlıktan fenalaşırken, arızanın giderildiğini ve uçağın kalkacağı bildirilmesine rağmen uçak bir türlü kalkmadı. 

3-18Yolcuların tepkisi ve bazı yolcuların fenalaşması üzerine otobüslerin gelip yolcuları tekrar terminal binasına götürüleceği duyuruldu. Bazı yolcular bu durumun uzun süreceğini belirterek, terminal binasına gitmek istemedi. 

Saat 11.00 sırlarında uçağın kapısı açılıp yolcular uçaktan indirilirken, uçuşun önce 14.30’e ertelendiği duyuruldu. Yolcular zorla ikna edilerek terminal binasına götürülürken, bu kez uçağın saat 15.00’e ertelendiği açıklandı. 

Diyarbakır'da 63 adet bulunuyor, 11'i yabancılara ait Diyarbakır'da 63 adet bulunuyor, 11'i yabancılara ait

Diyarbakır’a gelecek olan yaklaşık 200 yolcuya korku ve zorlu saatler geçiren yetkililer, tatmin edici bir açıklama yapmazken, yolcuları Diyarbakır’a getirecek olan uçak toplam 8 saat rötar yapmış oldu. 

2-29Yolcuların İstanbul havalimanındaki bekleyişi devam ederken, en son 15.30’a ertelenen uçağın bir daha rötar yapıp yapmayacağı merak ediliyor. 

Söz konusu uçakların A Jet tarafından bir yabancı firmadan kiralandığı ve aynı sorunun başka sefer yapan uçaklarda da yaşandığı belirtildi. 

Editör: Ferit Aslan