Konya’da 3,9 deprem Konya’da 3,9 deprem

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşanan cinsel istismar olayı Türkiye’yi yasa boğdu. 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri, gördüğü şiddet ve istismarın ardından beyin kanaması geçirdi ve hastanede tedavi altına alındı. Ancak yoğun bakımda entübe halde bir ay boyunca süren yaşam mücadelesini kaybetti.

OLAYIN DETAYLARI

Sıla bebek, 8 Eylül’de annesi tarafından "uyanmadığı" gerekçesiyle Malkara Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle acilen Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilen bebek, burada yoğun bakıma alındı. Olay polise bildirilirken, yapılan adli tıp incelemesinde bebeğin cinsel istismara uğradığı tespit edildi.

Tekirdağ'da cinsel istismara maruz kalan 2 yaşındaki Sıla bebek, hastanede hayatını kaybetti.

GÖZALTINA ALINANLAR

Soruşturma kapsamında anne B.Y. ve birlikte yaşadığı S.Ö. ile komşuları K.A. ve iki çocuğu gözaltına alındı. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi ise devlet korumasına alındı.

Sıla bebek, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Türkiye’de büyük üzüntü ve öfke yaratan olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Ayşegül Yaşar