Bu hafta; komedi, dram, aksiyon, korku ve belgesel türlerinin yanı sıra yeşilçam tarihinin unutulmaz 2 filmi de sinemaseverlere sürpriz yaparak yeniden buluşuyor.   6 Eylül 2024'te  sinemaseverlerin beğenisine sunulacak 15 filmin konuları kısaca şöyle:

Ev yapımında 800 yıllık tasvir bulundu Ev yapımında 800 yıllık tasvir bulundu

Gösterimde oldukları dönemde uzun süre kapalı gişe oynayan Türk sinema tarihinin iki unutulmaz filmi,   bu hafta  beyaz perdeye yeniden  taşınıyor.
Sinema tutkunlarına  haftanın sürprizi olan  1996 Yapımı “EŞKIYA” ile  1998'de izleyiciyle buluşan “HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" vizyona girişlerinden yaklaşık çeyrek asır sonra, yeniden sinema salonlarında seyircinin karşısında olacak.

Thumbs B C E1Cd3Cf2Ab606C4Dcd3Bb35492A4Eea6

Filmler, Ömer Vargı tarafından orijinal nitelikleri korunup,  iyileştirilerek restore edildi ve yeniden sinema perdesine hazır hale getirildi.

Oyuncuları, performansları, hikayeleri, diyalogları ve orijinal müzikleri ile yıllara meydan okuyarak adeta fenomenliklerinden hiçbir şey kaybetmeyen bu iki sinema eseri, şimdi hem döneminin izleyicileri için hem de yeni nesil sinemaseverler için beyazperdede  olağanüstü bir  sinema keyfi sunmaya hazır.

Eşkıya”, Yavuz Turgul’un yazıp yönettiği, Şener Şen ve Uğur Yücel ile müthiş bir kadroyu bir araya getirerek, sinema salonlarında yeniden Türk filmi izlenir hale gelmesini sağlayan yapım olarak tarihe adını yazdırmıştı.  Filmin Erkan Oğur imzalı müzikleri ise  halen müzik listelerinde popülerliğini koruyor.

EŞKIYA

Yavuz Turgul'un yönettiği, Şener Şen, Uğur Yücel ve Yeşim Salkım'ın rol aldığı filmde, hapse düşmesine neden olan arkadaşının peşine düşen bir adamın hikayesi anlatılıyor.

Bu haftanın ikinci sürprizi ise "HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK".  

Ömer Vargı'nın yönetmen koltuğunda olduğu, Cem Yılmaz, Mazhar Alanson ve Ceyda Düvenci'nin rol aldığı filmde , sorunlu abi kardeş ilişkisi beyazperdeye yansıtılıyor. Film, 1998 yılında, Yılmaz ve Alanson’u buluşturan; Yılmaz’ın ilk sinema filmi olarak da tarihe not düşmüştü.
 

CAMBAZ

Oz Perkins'in yönettiği, Maika Monroe, Nicolas Cage, Blair Underwood'un rol aldığı filmde, yakalanması zor bir seri katilin çözülmemiş davasına atanan tecrübesiz bir FBI ajanının hikayesini konu ediyor.


BETERBÖCEK BETERBÖCEK

Yönetmen koltuğunda Tim Burton'un bulunduğu komedi, fantastik ve korku türündeki filmde, Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara rol alıyor. Orijinal adı Beetlejuice Beetlejuice olan filmde,
Deetz ailesinin üç kuşağının Beterböcek'in olduğu eve geri dönmesiyle yaşananlar anlatılıyor.

D4481811E63Cfc424D5A54Cacccdaa78.Jpg C 310 420 X F Jpg Q X Xxyxx


8X8

Kıvanç Sezer'in yönettiği, Alican Yücesoy, Ece Yüksel ve Halil İbrahim Babür'ün başrollerini paylaştığı 8x8'de, tatil için kiraladıkları evde beklenmedik bir durumla karşılaşan  çiftin hikayesini konu ediyor.
 
HELLBOY:THE CROOKED MEN

Aksiyon, fantastik, korku sineması meraklısına hitap eden filmin yönetmeni Brian Taylor.  1950’lerin kırsal Appalachia'sında mahsur kalan Hellboy ve çaylak bir ajanın yaşadıkları anlatılan filmde, Jack Kesy, Jefferson White, Adeline Rudolph rol alıyor.


GECENİN NAKARATI

Romantik komedinin keyifli örneklerinden Gecenin Nakaratı'nda,  Buğra Gülsoy, Duygu Mercan ve Aslı Bekiroğlu rol alıyor.  Sokak müzisyeni olan Bora, her akşam İstanbul’un farklı bir noktasında gitarını çalıp, para kazanmaya çalışır. Yine müziğini yaptığı bir akşam eve dönerken yolu Ilgaz ile kesişir ve olaylar gelişir.  Filmin yönetmen koltuğunda  ise Jale Atabey oturuyor.

Thumbs B C Fe1D98A385Fdfb85Da47Ee97790Fb692


YAŞAMAK İSTİYORUM

Yunus Şevik'in yönettiği, Ayşegül Kaygusuz, Gazel Yüksel ve Osman Fındık'ın rol aldığı filmde, çocukluğundan itibaren ayakta kalmaya çalışan Sevgi Görmez’in iniş çıkışlarla dolu gerçek hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor.


İLLEGAL AŞK

Buğra Kekik'in yönettiği,  Burak Sarımola, Emre Gül ve  Mami Emen'in başrollerini paylaştığı filmde ise içine düştüğü döngüden kurtulmaya çalışan bir adamın hikayesi konu ediliyor.


ISKA

Beşiktaş'ın eski kalecilerinden Fevzi Tuncay'ın, Galatasaray karşısında topu ıska geçmesi sonrası değişen hayat hikâyesi  "Iska" adlı belgesel ile  sinemasaverlerin beğenisine sunuluyor. 

Mert Erez'in yönettiği belgeselde, 1999-2000 sezonu şampiyonluk maçı Galatasaray ve Beşiktaş arasında gerçekleşir.   Maçın başlangıcında Beşiktaş Şifo Mehmet’in golüyle 1-0 öne geçer. Ancak ilerleyen dakikalarda Beşiktaş'ın stoperi Halilagiç'in geri pasını Beşiktaş’ın kalecisi Fevzi Tuncay ayağının altından kaçırınca top ağlara gider.  Bu durum sadece Beşiktaş’ın şampiyonluğunu engellemekle kalmaz, Fevzi Tuncay’ın üzücü hikâyesinin de başlangıcı olur.
 

HER RENKTE AŞK

 Alp Can Yolyapan'ın yönettiği filmde, Selçuk Kılıç, Özlem Gezgin, Cahit Kayaoğlu rol alıyor.
Her Renkte Aşk;  boyacılık yaparak geçimlerini sağlayan 3 kız kardeşin hikayesini izleyicinin beğenisine sunuyor.

BOGEY VE PRENSES:GİZEMLİ MACERA

Yönetmenliğini Maksim Volkov, Viktor Glukhushin üstlendiği,
 Lyubov Aksyonova, Aleksey Chumakov, Alena Doletskaya'nın rol aldığı filmde, kral, sevgili çocuğu prenses Barbara’nın büyüdüğüne hala inanamaktadır. O her ne kadar kızını küçük görüp onu gözetim altında tutmaya çalışsa da Barbara artık büyümüştür. Barbara’nın 16. yaş gününde kral büyük bir sinir krizi geçirir ve olaylar gelişir.

88147624Efc2B13A5E96C13473165A06.Jpg C 310 420 X F Jpg Q X Xxyxx


FİLME GEL

İhsan Taş'ın yönetiği Erkan Petekkaya ve Fırat Doğruloğlu, Levent Ülgen'in rol aldığı filmde ise yıllarca çalıştıkları işlerde bir türlü dikiş tutturamayan Çetin, Necmi ve Muzo, artık güçlerini birleştirmeye karar verir.

İKİZLER TAKIMI

 Philippe Duchêne, Jean-Baptiste Cuvelier'in yönettiği, Manu Payet, Clara Luciani, Jérôme Niel'in rol aldığı ve  Orijinal adı Zak & Wowo, la légende de Lendarys, fantastik yaratıklar ve tehlikeli canavarlarla dolu hayali bir dünyanın kapılarını aralıyor.
 

UCUBE: SON EFSUN 

Yönetmen koltuğunda Raziye Sultan'ın oturduğu, Özge Soyal, Zehra Fatma Kızıl, Deniz Erinç'in rol aldığı  filmde, Melek ve Ufuk, büyücülerin yaşadığı efsunlu bir köye giderler. Eski ruhlar tarafından ele geçirilen köyde paranormal olaylar yaşayan Melek ve Ufuk, bu sırada geçmişleri ile yüzleşirler.


 

Editör: Meral Özdemir