Geçtiğimiz hafta keşfedilen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Siverek Bazalt Sütunlarının lansmanı gerçekleştirildi. 

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Harran Üniversitesi Coğrafya Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Sait Şahinalp, Diyarbakır Müze Müdürü Müjdat Gizligöl, Eğitimci-Yazar İlyas Gizligöl ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, doğaseverler ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

TABELASI ASILDI

S İ V E R E K

Lansman kapsamında bazalt sütunlarının bulunduğu alanda yapılan basın açıklamasının ardından, sembolik olarak ''Siverek Bazalt Sütunları'' tabelası asıldı. 

Etkinlik, Takoran Köyü'nde yapılan toplantı ve basın açıklaması ile devam etti. Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, sütunların tanıtımına katkı sunan herkese teşekkür ederek, bu doğal zenginliğin Siverek turizmi için taşıdığı öneme dikkati çekti.

ÜÇ ÖNEMLİ KÜLTÜREL MİRAS ARASINDA YER ALIYOR

Lansman

Prof. Dr. Mehmet Sait Şahinalp ise, bazalt Sütunlarının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının hayati önem taşıdığını belirtti. 

Diyarbakır Müze Müdürü Müjdat Gizligöl ise bazalt sütunlarının, Nemrut Dağı, Göbekli Tepe ve Diyarbakır Surları gibi Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan üç önemli kültürel mirasın ortasında bulunduğuna dikkati çekti. Ayrıca bu doğal harikanın medyada yer bulmasının, bölge turizmi adına sevindirici olduğunu ifade etti.

TEKNE TURU VE DOĞA

Tsnıtım

Tanıtım programına katılan vatandaşlar, Takoran Vadisi'ne oldukça yakın olan bazalt sütunlarını ziyaretin ardından tekne turuna katılarak bölgenin eşsiz doğasını daha yakından keşfetme fırsatı buldu.

Siverek Bazalt Sütunları, doğaseverler ve turizm meraklıları için yeni bir cazibe merkezi olma yolunda ilerlerken, bölgenin turizm potansiyelini de artıracak gibi görünüyor.

Diyarbakır’da 10.Fırat Romatoloji sempozyumu Diyarbakır’da 10.Fırat Romatoloji sempozyumu

Miras

Editör: EYYUP KAÇAR