Özgür Ayaydın
Geçen yıl Venedik'te dünya prömiyeri yaptıktan sonra Altın Koza ve Ankara film festivallerinde ödül kazanan "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" filmi, 57. Türkiye Sineması Ödülleri"nden "En İyi Film", Murat Fıratoğlu ile "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerini aldı.
SİVEREK'TE ÇEKİLDİ
Murat Fıratoğlu, Sefer Fıratoğlu, Salih Taşçı, Güneş Sayın, Ali Barkın, Fırat Bozan, Yeşim Doğan, Çetin Fıratoğlu VE Eyüp Fıratoğlu’nun rol aldığı filmde Siverek’te domates toplayıcılığı yapan Eyüp’ün amiriyle kavgasının ardından öfkeden gözü dönmüş şekilde radikal çözüm arayışına girdiği bir günün hikAyesi anlatılıyor.
31. Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyi film ödülüne layık görülen 83 dakikalık film; sağlam dramatik yapısı, gerçek, sade ve yalın karakterleriyle rutin hayat akışını dikkat dağıtmadan izleyiciye sunuyor.
Törene, SİYAD Onursal Başkanı Atilla Dorsay, Nuri Bilge Ceylan, Nurgül Yeşilçay, Pelin Esmer, Ahmet Ümit, Dilan Çiçek Deniz ve Ahsen Eroğlu'nun yanı sıra kültür sanat dünyasından çok sayıda isim de katıldı.
"Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Performansı" ödülüne "Mukadderat" filmindeki rolüyle Nur Sürer, "En İyi Erkek Oyuncu Performansı" ödülüne "Büyük Kuşatma" filmiyle Alp Öyken, "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülüne "Yurt" filmiyle Florent Herry, "En İyi Müzik" ödülüne "On Saniye" filmiyle Ekin Fil, "En İyi Kurgu" ödülüne "Yurt" filmiyle Ayris Alptekin, "En İyi Sanat Yönetimi" ödülüne de yine "Büyük Kuşatma" filmiyle Natali Yeres değer görüldü.