CHP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, karar sonrası Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne cezaevinde tutuklu bulunan ve Kobane Davası’nda 42 yıl hapis cezası verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

‘Moralleri son derece iyiydi’

Demirtaş’ı ziyareti sonrası kısa bir açıklama yapan Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı:

"Edirne'deyim. Cezaevinde Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı'yı ziyaret ettim. Her ikisiyle de siyasetten çok öncesine dayalı kişisel dostluklarım var, kişisel hukukum var. O hukuka binaen cezaevinde bulundukları sürece kendilerini ziyaret etmeye çalıştım, çalışıyorum ve cezaevi ile ilgili olarak görüşlerimi de kendileriyle paylaşıyorum.

Bir Yargısal süreç vardı. O Yargısal süreç geçen hafta itibariyle tamamlandı ve Selahattin Demirtaş'a ve diğer siyasetçilere çok ağır cezalar verildi.

İkimiz de hukukçuyuz. Aynı zamanda bu davayı da biraz konuştuk, tartıştık. Sonuçta şunu ifade edebilirim: Moralleri son derece iyiydi, bütün dostlarımıza endişeli olmamaları gerektiğini, umutlarını korumaları gerektiğini ifade ettiler ve herkese Edirne'den selam ve sevgilerini ilettiler. Üzerimde kalmasın.”

Editör: Nazmi Kahraman