Yeni öğretmenlik kanunu kapsamında 30 büyükşehirde akademi kurulacak.

Yeni öğretmenlik meslek kanunu ile bundan böyle atanan öğretmenler bir yıl boyunca kurulan Milli Eğitim Akademilerinde eğitim alacak. 

YENİ ATANACAK ÖĞRETMENLERİ KİM EĞİTECEK

Yeni öğretmenlik meslek kanunu ile öğretmenler eğitimden geçirilecek. Ancak, atanacak öğretmenleri kimlerin eğiteceği tartışma konusu olmaya başladı.

Peki bu eğitimleri öğretmenlere kimler verecek?

Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasıyla  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile karşılıklı iş birliği yapılacak. Söz konusu eğitimler çerçevesinde üniversitelerden eğitimciler görevlendirilecek.

Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan başöğretmenlerden, uzman öğretmenlerden ve kıdemli öğretmenlerden eğitimcilerin de görevlendirileceği öğrenildi.

BAŞARISIZ OLANIN KAYDI SİLİNECEK

Söz konusu akademi her atama dönemi için bir yıla yakın sürecektir.

Çermikli öğrencilere eğitim desteği sürüyor Çermikli öğrencilere eğitim desteği sürüyor

Söz konusu eğitimleri başarı ile tamamlayan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kadrolara sözleşmeli öğretmen olarak atanacaklar. 

Milli Eğitim Akademisinde başarısız olan öğretmenlerin ise akademiden kaydı silinecek tekrar KPSS'ye girerek akademiye girmek için uğraşacaklar.

İLK ETAPTA 30 BÜYÜKŞEHİRDE KURULACAK

Milli Eğitim Akademilerinin şimdilik 30 büyükşehirde kurulmasının planlandığı, 81 ilde kurulup kurulmayacağının henüz belirlenmediği bildirildi.

KAYNAK: Mebhocam
 

Editör: EYYUP KAÇAR