Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, kent genelindeki yol ağını daha erişilebilir ve güvenli hale getirmek için var gücüyle çalışıyor. Tüm imkânsızlıklara rağmen yoğun bir çaba ortaya koyan ekipler, Çaldıran ilçe merkezi ve bağlantı yollarında yoğun bir mesai harcıyor.

Çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı

Çaldıran ilçesinin mahalle yolları ve sokakları uzun yıllar sonra asfalta kavuşurken, yapılan çalışmalar ilçe halkı tarafında da memnuniyetle karşılanıyor. Çaldıran Belediyesi’nin de desteklediği ilçe genelindeki çalışmalarında yarma, dolgu, reglaj, altyapı, üstyapı, iyileştirme, plent miks temel (PMT) serimi ve asfalt serimi yapılırken, çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı.

Batman'da kuyumcunun intihar girişimi:  2 yaralı Batman'da kuyumcunun intihar girişimi:  2 yaralı

‘Çaldıran’da böyle bir çalışmayı ilk defa görüyoruz’

Erginler (Bêşi) Mahalle yolu ve mezarlık yolundaki çalışmaları takip eden ilçe sakinlerinden, Kutbettin Binici, “Çaldıran’da böyle bir çalışmayı ilk defa görüyoruz. 30 yıldır böyle bir hizmet görmedik. İlçemiz adına güzel çalışmalar yapılıyor. Hiçbir ayırım yapmadan böyle bir hizmet yürütülüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Herkesin emeklerine sağlık’

Yapılan hizmetlerden memnun olduklarını belirten Mahalle sakinlerinden Hüseyin Uzunay, “Yıllar sonra mahalle yolumuz yapılıyor. Yolumuz çok güzel oldu. Daha önce ciddi anlamda sorun yaşıyorduk. Güzel bir asfalt çalışması var. Herkesin emeklerine sağlık. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçeyi adeta şantiye alanına çeviren Büyükşehir Belediyesi. ilk etapta merkezde 5 kilometrelik yol yapım ve asfalt çalışması gerçekleştirirken, daha sonrasında ise Çaldıran merkez ve kırsal mahallere yönelik 40 kilometre asfalt yol yapmayı hedefliyor.

Editör: Nazmi Kahraman