Tarım ve Orman Bakanlığı, bir süre önce mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerinin tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilmesi için yasal düzenlemeye gitti.

Bu kapsamda İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik kısa süre önce Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İşlenmeyen tarım arazilerinin Bakanlıkça tarımsal amaçlı kiraya verilmesi ile ilgili olarak 2024 ve 2025 yılarında tespit çalışmalarının yapılması ve 2025 yılının son çeyreğinde ilk kiralama işlemlerinin gerçekleştirilmesi planlandı.

KOMİSYON UYDU FOTOĞRAFLARINI İNCELEDİ

Bunun için Diyarbakır'da anılan Yönetmeliğin 6. maddesine istinaden Diyarbakır merkezdeki 4 ile diğer 13 ilçede, İlçe Arazi Tespit Komisyonları oluşturuldu.

Komisyon marifetiyle uydu fotoğrafları incelenerek ve arazi kontrolleri yapılarak işlenmeyen tarım arazilerinin tespit çalışmaları tamamlandı.

Tespit çalışmaları neticesinde oluşturulan İşlenmeyen Tarım Arazileri Listeleri 7 Ekim 2024 tarihinden itibaren 5 (beş) gün süre ile mahallinde ve İl Müdürlüğümüz web sitesinde ilan edildi.

EKİLMEYEN ARAZİ YOK

Diyarbakır’da Oğlaklı TOKİ güzergâhına 42 yeni durak Diyarbakır’da Oğlaklı TOKİ güzergâhına 42 yeni durak

Ancak Diyarbakır'ın 17 ilçesinde de ekilmeyen arazi tespit edilemedi.

İlan süresi içinde listelere yapılacak itirazların yazılı olarak ilgili İlçe Müdürlüğüne yapılması gerekiyor.

Editör: Özgür Ayaydın