Diyarbakır'da, internetten kiralık ev arayan bir kişinin başına gelenler, "Yok böyle dolandırıcık" dedirtti. Olmayan ev için alınan kira ve depozitoyu yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan ve bunları kurtarmaya çalışan kiracı, toplam 71 bin lira dolandırıldı. 

385X218 Resmi Gazetede Yayimlandi Satilik Ve Kiralik Ev Ilanlarinda Fahis Fiyat Artisi Boyle Engellenecek 1653983804993

EMLAK SİTELERİNDE EV ARARKEN DİKKAT 

Diyarbakır'da oturan bir kişi, internetten çok tanınan bir emlak sitesinden kiralık bir ev buldu. Sitede verilen telefonu arayan kiracının karşısına çıkan emlakçı, normalde pek olmayacak bir şekilde ev sahibinin telefonunu verdi. Ev sahibi olduğu söylenen kişi ile konuşan kiracıdan ev sahibi önce 13 bin lira depozito yatırmasını istedi. 

1144265

ÖNCE DEPOZİTO ARDINDAN BİR KİRA YATIRDI

Gaziantep'te doktor olduğunu söyleyen dolandırıcı, kiracıdan daha evi görmeden bir depozito parası olan 13 bin lirayı yatırmasını istedi. Uygun bir ev bulduğu için kaçırmak istemeyen kiracı, hemen verilen hesaba 13 bin lira depozito yatırdı. Ardından ev sahibi olduğunu söyleyen dolandırıcı bu kez bir kira da peşin yatırılmasını istedi. Durumdan şüphelenmeyen söz konusu kiracı verilen hesaba 13 bin lira daha yatırdı. 

Müzik tutkusu, dernek kurdurdu Müzik tutkusu, dernek kurdurdu

Tips To Find House For Rent 1200 1EV DAYALI DÖŞELİ DİYE 45 BİN LİRA DAHA İSTEDİ

Aradan bir zaman daha geçince kiracıyı arayan ve kendini ev sahibi doktor olarak tanıtan dolandırıcı, emlakçının yanlış söylediğini evin dayalı döşeli olduğunu ve eşyalarında sıfır olduğunu belirterek, 45 bin lira eşyalar için para istedi. Bu parayı da yatıran adını vermek istemeyen kiracı, evi bulmak için konumu verilen yere gitti. 

KONUMU PAYLAŞILAN YERDE EV YOK

Sitedeki adrese ve konuma giden kiracı, söz konsu yerde bir evin olmadığını fark edince, yeniden ev sahibi olduğunu söyleyen dolandırıcıyı aradı. Dolandırıcı , parasını isteyen kiracıya hesabının blokeli olduğunu belirterek, ancak kendisine yeniden para gönderilmesi halinde hepsini iade edebileceğini söyledi. 

BANKA, HESABI ŞÜPHELİ GÖRÜP İŞLEMİ YAPMADI

Dolandırıldığını ve yatırdığı parayı geri almak isteyen kiracı, yeniden para havalesi için işlem yapmak isterken, bankası karşı hesabın şüpheli durumundan dolayı son işlemi gerçekleştirmedi. 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Dolandırıldığı ortaya çıkan kiracı, soluğu emniyet ve savcılıkta alırken, dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Toplam 71 bin lira dolandırılan kiracı, özellikle intennetteki emlak sitelerinden ev arayan kiracıları uyararak, gidip evi görmeden ve yüz yüze görüşmeden bu tür bir işlemi yapmamaları konusunda uyardı. 

Editör: Ferit Aslan