Narin’in ölümüyle ilgili soruşturma derinleşerek devam ederken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aileye başsağlığı dilenmemesi sorusunu yanıtladı.

Ersun Yanal: ''Amedspor iddiasız bir takım olamaz'' Ersun Yanal: ''Amedspor iddiasız bir takım olamaz''

Diyarakır'ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi'nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. 

Yaşanan acı olayın aydınlatılmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ''Bu olayın hızlıca çözüleceğini düşünüyorum. 85 milyon insanın yüreği bu olayla sızladı, herkes adaletin bir an önce yerini bulmasını bekliyor'' dedi.

AİLEYE NEDEN BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİ?

Yerlikaya, gazetecilerin; ''Siz de aileye başsağlığı dilemediniz paylaşımınızda. Ona binaen bir şüphe mi var?'' sorusu üzerine şunları söyledi:

''Narin kızımızın cansız bedeninin bulunduğunu kamuoyu ile paylaştım. Allah'tan rahmet diledim. Mekanı cennet olsun istedim. Başımız sağ olsun dedim. Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok. Yani herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum. Tekrar anlatmaya gerek var mı?''

''SON SÖZÜ HAKİMLER SÖYLEYECEK''

Bakan Yerlikaya, olayın soruşturmasının dört savcı tarafından titizlikle yürütüldüğünü belirterek, sürecin bundan sonra tamamen yargıya kaldığını ifade etti: 

Yerlikaya, ''Biz suçluyu adalete teslim ediyoruz, gerisini hakimler ve savcılar çözecek. Bu acı tabloyu bir daha yaşamamayı ümit ediyorum'' dedi.

PSİKOSOSYAL DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da olayın takipçisi olduklarını vurgulayarak, ''Narin’i hayattan koparanların en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Çocukların fiziksel ve psikolojik iyilik hallerinin korunması adına önemli çalışmalar yapıldığını ve toplum olarak bu konuda hassas olunması gerektiğini kaydeden Göktaş, ''Masum çocuklarımızın maruz kaldığı kötülüklere her zaman karşı duracağız'' şeklinde konuştu.


 

Editör: EYYUP KAÇAR