Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin 2024 YKS sonuçları belirtilen tarihten bir gün önce  açıklandı. YKS sonuçları ardından tercih tarihleri merak konusu oldu.  YKS tercih kılavuzu ile birlikte, adaylar üniversite hayallerini şekillendirecek tercihlerini yapma sürecine girmeye hazırlanıyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS 2024 tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte detaylar...

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAR?

ÖSYM'nin tercih takvimi ise henüz belli olmadı. Geçen sınav sonuçlarının 20 Temmuz'da duyurulduğu ve tercih işlemlerinin 27 Temmuz'da başladığı göz önünde bulundurulduğunda, 2024 YKS tercihlerinin 23 Temmuz'a kadar başlaması bekleniyor.

DGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı Mı? DGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı Mı?

ADAYLAR NASIL TERCİH YAPACAK?

Adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle tercihlerini yapabilecekler. Kılavuzda belirtilen kurallar doğrultusunda tercih işlemleri bireysel olarak gerçekleştirilecek.

2024 YKS Tercih Kılavuzu'nun açıklamasının ardından da üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak. Öğrenciler YKS'den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar.

Editör: Ayşegül Yaşar