Üniversitelerin 2 yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olan ve lisans seviyesini 4 yıla yükseltmek isteyen adaylar için büyük gün yaklaşıyor. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için tarih netleşti ve sınav yerleri sorgulama süreci başladı. Peki, 2024 DGS sınavı ne zaman yapılacak ve sınav yerleri nasıl sorgulanır? Tüm detaylar haberimizde.

VGM 2024-2025 burs başvurusu ne zaman başlıyor? VGM 2024-2025 burs başvurusu ne zaman başlıyor?

2024 DGS SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimiyle birlikte, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi de kesinleşti. Buna göre, DGS sınavı 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu önemli sınavın sonuçları ise 14 Ağustos 2024'te açıklanacak. Adaylar, bu tarihlere göre hazırlıklarını tamamlamalı ve son kontrollerini yapmalı.

DGS SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınava katılacak adaylar, sınav yerlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden sorgulayabilecekler. Adaylar, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sınav giriş belgelerine ulaşabilirler. Bu belgede, sınava girecekleri yer bilgisi detaylı bir şekilde yer alacak. Sınav günü herhangi bir sorun yaşamamak için bu belgelerin çıktısını almak ve yanlarında bulundurmak önemlidir.

Editör: Ayşegül Yaşar