Günümüzden 2 bin 200 yıl önceye ait, şiddetli 'Savaşan Devletler' dönemine ışık tutacak bulgular elde edildi.
Çin'in Xiangyang bölgesinde yapılan kazılarda 500'dan fazla bronz kılıçlar, mızrak uçları, bakır tripodlar ve ritüel kaplar gibi eser bulundu.
Araştırmacılar, bulguların Savaşan Devletler döneminde Çin'de meydana gelen siyasi ve sosyal değişiklikleri anlamalarına yardımcı olabileceğini söyledi.
Mezarlar arasında sosyal statü farklılıklarını yansıtan öğelerin de olduğunu kaydeden araştırmacılar, ''Bu durum, gömme uygulamalarının o dönemdeki sosyal organizasyonları nasıl yansıttığını anlamak için önemli bir fırsat sunuyor. Kazılar, Savaşan Devletler döneminde Xiangyang bölgesindeki cenaze geleneklerini ve Chu kültürünü incelemek için önemli bir kaynak sağlıyor'' dedi.
Uzmanlar, Savaşan Devletler döneminin, Çin tarihinde önemli bir dönem olduğunu belirterek, bu dönemin, yedi eski devletin üstünlük için rekabet ettiği bir zaman dilimi olduğunu ve Qin hanedanı altında birleşik Çin İmparatorluğu'nun kuruluşuna yol açtığını kaydettiler.
Günümüzcden 2 bin 200 yıl öncesine ait olan buluntuların, geçmişteki yaşamı anlamak ve sosyal organizasyonun nasıl şekillendiğini görmek için değerli bir pencere sunduğu bildirildi.