Protestocu diye tanıtılan çiftçi kadın belediye başkanının eşi çıktı Protestocu diye tanıtılan çiftçi kadın belediye başkanının eşi çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in yarın Edirne Cezaevinde bulunan HDP eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yapacağı görüşmenin 4 aydır beklendiği ortaya çıktı. 

Türkiye’de gözler, yarın Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde CHP Lideri Özgür Özel’in, yaklaşık 8 yıldır AİHM ve AYM kararlarına rağmen cezaevinde bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ile yapacağı görüşmeye çevrildi. 

Chp Genel Baskani Ozgur Ozel Selahattin Demirtasi Ziyaret Edecek 17290784887385Söz konusu görüşmenin olacağına dair haberi, Medyascope 1 Haziran 2024 tarihinde kamuoyuna duyururken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konu ile ilgili görüşmenin olacağını ancak, tarihinin daha netleşmediğini söylemişti. 

DEMİRTAŞ İÇİN ZİYARET ÇALIŞMA ZİYARETİ OLACAK

Özgür Özel-Selahattin Demirtaş görüşmesinin 4 aydır beklendiği ve bu görüşmeden bir gün sonra CHP liderinin bölge ziyaretine çıkması dikkat çekiyor. Yarın sabah saatlerinde gerçekleşecek olan görüşmeye Demirtaş’ın normal bir ziyaret olarak değil, bir çalışma ziyaret olarak baktığı ve bunun için hazırlık yaptığı öğrenildi. Bu nedenle görüşmenin beklenenden uzun olması ihtimal dahlinde görülüyor. 

CHP Liderinin Demirtaş ile görüşmeden sonra Demirtaş ile aynı odayı paylaşan Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile de görüşeceği öğrenildi.

Editör: Ferit Aslan