Ferit Aslan

AB’nin deprem bölgesine gönderdiği fonlardan Diyarbakır, Ergani ve Silvan ilçesindeki 6 proje için 74 milyon avro ayrıldı. 

İller Bankası Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığının Planlamasına göre, Avrupa Birliğinden 6 Şubat depremi nedeniyle deprem bölgesine gönderilen fonların illere göre dağılımı ve hangi projelerde kullanılacağı belirlendi. 

Diyarbakır'da Narin için tüm camilerde sela okundu Diyarbakır'da Narin için tüm camilerde sela okundu

11B8145Be285A17777Ee4D809Bfd4D09 L

DİYARBAKIR’A 74 MİLYON AVRO AYRILDI

Avrupa Birliğinden deprem bölgesi için gönderilen fonlardan Diyarbakır ve ilçeleri için 74 milyon avro ayrılırken, yaklaşık 2 milyon 790 milyon Türk lirası olan tutar, bir Japon Bankasına yatırıldı. 

Diyarbakır merkez, Silvan ve Ergani ilçelerindeki alt yapı sistemlerinde kullanılacak para için önce proje hazırlanması ardından ihale yapılması planlanıyor. 

3586874 MİLYON AVRO’NUN KULLANILACAĞI PROJELER

Diyarbakır’a ayrılan 74 milyon avro’nun, Ergani İçmesuyu Şebekesi, Ergani Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekesi,  Silvan Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekesi, Ergani Atıksu Arıtma Tesisi, Silvan Atıksu Aratma Tesisi ile Diyarbakır merkez İçmesuyu Arıtma Tesisi 2. Kademe yapımı projelerinde kullanılması kararlaştırıldı.

Diyarbakir Ergani IlcesiYetkililer, söz konusu deprem bölgesine gelen fonlardan Diyarbakır için ayrılan paranın bir Japon bankasında bulunduğunu ve yapılacak projeler ve ardından gerçekleştirilen ihaleler sonrasında bu paranın bankanın denetimi ile kullanılacağını ifade ettiler.

Editör: Ferit Aslan