Diyarbakır’da, katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın, katillerinin bulunması için Baroya vekaletname veren ağabey, Baroyu azledince Narin’in aile adına savunan kimse kalmadı. 

Nar.Diyarbakır merkez Tavşantepe köyünde, 21 Ağustos’ta katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın dava süresinde ilginç bir gelişme yaşandı. Narin için ilk resmi kayıp bildiriminde bulunan ve aile içinde şüpheli olmayan tek kişi olduğu için Narin’in cenazesi kendisine teslim edilen ağabey Baran Güran, daha önce vekaletname verdiği Diyarbakır Barosunu azletti

Eren Baro Narin

BARO BAŞKANI, “ANNEN, KARDEŞİN, AMCAN HEPSİ ŞÜPHELİ EMİN MİSİN” DEMİŞTİ

Baran Güran, daha önce Diyarbakır Barosunu başvurarak, Narin’in katil ve katillerinin ortaya çıkarılması için gereken her şeyin yapılmasını istemiş ve dönemin Baro Başkanı Nahit Eren’e Baro adına kurumsal vekaletname vermişti. Görüşmede, Başkan Eren’in, Baran Güran’a, “Bu dosyada annen, kardeşin, amcan ve çok sayıda yakının şüpheli bu vekaleti verme konusunda emin misin” diye sorduğu, buna rağmen Güran’ın, kim çıkarsa çıksın hepsinden hesap sorulmasını istiyorum” dediği öğrenildi. 

Narin Duvak

AĞABEY, BAROYU AZLETTİ, NARİN’İ AİLEDE SAVUNAN KALMADI

Narin Güran soruşturmasının başından beri dosyada müşteki olarak kabul edilen Diyarbakır Barosuna vekaletname veren Baran Güran’ın, vekaletini geri çekerek Baroyu azlettiği ortaya çıktı. Diyarbakır Barosu eski Başkanı Nahit Eren, Baran Güran’ın kendilerine verdiği vekaletname ile bir işlem yapmadıklarını belirterek, “İddianamede çıkmadan savcılık zaten Diyarbakır Barosunu kurumsal olarak müşteki olarak kabul etti. Baroyu niye azlettiğini bilmiyorum” dedi.

Editör: Ferit Aslan