Diyarbakır Stadyumundaki çim sorunu nedeniyle Amedspor, evindeki maçları dışarıda oynadığı için 4 bin kilometre yol yaptı, yaklaşık 25 milyon zarar etti.

Geçen sezon şampiyon olup tarihinde ilk kez çıktığı TFF 1. Liginde, Süper Lig hedefi ile sezona başlayan Amedspor’da, işler iyi gitmiyor. Diyarbakır Stadyumunda sezon arasında zemine yapılan tadilatın ilk maçta bozulması, zaten iyi sonuçlar almayan Amedspor’u daha zor bir durumu soktu. 

1-194Amedspor, evindeki ilk maçı olan İstanbulspor maçından sonra saha zemininin bozulup yeniden tadilata alınması nedeniyle evinde oynaması gereken ikinci maçı, Şanlıurfa 11. Eylül Stadyumunda oynamak zorunda kaldı. Kocaelispor’u 3-0 yenen Amedspor, yine evinde oynaması gereken Eserler Erokspor maçında stadyumun hazır olmaması nedeniyle Diyarbakır’dan 1100 kilometre uzaklıkta bulunan Antalya’da oynamak zorunda kaldı. 

64Cb9Be480A0320A1C7Bc65E.jpg

AMEDSPOR’DA YİNE ÇİMİN YARATTIĞI HALAY KIRIKLIĞI

Bu hafta sonu evinde Pendikspor ile oynamayı bekleyen Amedspor, bir kez daha halay kırıklığına uğradı. TFF yetkilileri Diyarbakır Stadyumunda dün yaptıkları incelemede, stadyumun maç oynamaya elverişli olmadığı raporunu verince, Amedspor’a yine dışarıda oynama yolu göründü.

2-121Diyarbakır’a en yakın olan ve TFF 1. Lig standartlarına uygun olan Şanlıurfa’dan stadyumu alamayan Amedspor, Diyarbakır’a 550 kilometre uzaklıkta olan Iğdır Şehir Stadyumunu bulabildi. Amedspor-Pendikspor maçı, Pazar günü saat 16.00’da Iğdır Şehir Stadyumunda oynanacak. 

6F28A7Ddda7846B5B037485Ba18Db31EBAŞKAN, “SABRIMIZ TÜKENDİ” DEDİ

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, yaşanan duruma tepki gösterirken, “Bizi taraftarımızdan ve halkımızdan kopardılar. Sabrımız tükendi. Bu durum bizi derin bir üzüntü ve öfkeye sevk ediyor. Bir takımı, bir şehri, bir halkı bu duruma düşürmek zulümdür” dedi. 

Amedspor, evinde oynaması gereken ancak çim sorunu nedeniyle başka şehirlerde oynadığı maçlar için yaklaşık 4 bin kilometre yol kat ederken, kulübün seyirci geliri ve masrafları nedeniyle yaklaşık 25 milyon zarara uğradığı belirtildi. 

Amedspor Kulübü, Diyarbakır Stadyumunda yaşanan sorunların kendilerine verdiği zarar gerekçesiyle Diyarbakır Gençlik ve Spor il Müdürlüğü hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunmuş ve ardından tazminat davası açacağını açıklamıştı.

Editör: Ferit Aslan