İrfan Gözen

Şampiyon Amedspor, 1. Ligdeki ilk maçında, en son 7 yıl önce karşılaştığı süper Ligden düşen Karagümrük’e konuk oluyor. 

Amedspor sezonu İstanbul’da açıyor. Ersun Yanal yönetimindeki Amedspor, sezonun ilk maçında Karagümrük deplasmanına konuk oluyor. 

Amedspor-Boluspor maçı nerede oynanacak? Amedspor-Boluspor maçı nerede oynanacak?

1-107ŞAMPİYON VE LİGDEN DÜŞEN KARŞI KARŞIYA 

Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayarak ilk defa 1. Lige yükselme başarısı gösteren Amedspor, sezonu İstanbul’da Süper Ligden düşen Karagümrük ile açıyor. Süper lig hedefiyle yola çıkan ve bu doğrultuda Ersun Yanal’ı takımın başına getiren Amedspor, şimdiye kadar yaptığı 11 transferle iddiasını ortaya koydu. 

AMEDSPOR, 4 HAZIRLIK MAÇI OYNADI

Sezon hazırlıklarına Kartepe’de başlayan Amedspor, burada 4 hazırlık maçı yaparken, bu maçlardan 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle ayrıldı. Daha sonra Ankara Kızılcahamam’a geçen Amedspor, burada da kampın son etabını tamamlayarak Karagümrük maçı için İstanbul’a geldi. 

3-42AMEDSPOR VE KARAGÜMRÜK 6 MAÇ OYNADI

Amedspor'un en son 7 yıl önce karşılaştığı rakibi ile 7'inci tarihi maçına çıkıyor. Amedspor'un bugün Karagümrük ile 1. Ligde yapacağı maç, Amedspor açısından tarihi bir maç olurken, rakibi için ise 7'inci karşılaşma olacak. İlk kez 2012’de 3. Ligde karşı karşıya gelen iki ekip, son olarak 2017’de 2.Ligde karşılaşmışlardı. İki takım arasında oynanan 6 maçta, Amedspor sahadan 1 kez galip ayrılırken 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Amedspor sahadan 3 kez de mağlubiyetle ayrıldı. 

KARAGÜMRÜK GENÇLEŞTİ

Kadrosunun en önemli oyuncusu Markao’nun takımdan ayrılması Karagümrük için büyük güç kaybı olurken, kulübün bu seneki transferleri gençlerden yana oldu. Berkay Vardar, Emirhan Delibaş, Talha Ülvan, Anıl Yiğit Çınar, Yiğit Efe Demir gibi genç futbolcuları transfer eden Karagümrük, takımın yaş ortalamasını 23’e kadar düşürdü. 

4-38AMEDSPOR’DA KADROSUNU YENİLEDİ

Geçtiğimiz yıl kadrosunu büyük oranda değiştiren Amedspor’un bugün sahaya nasıl bir 11 ile çıkacağı ise merak konusu. Kampa en son katılan transferlerin bugün ilk 11’de olması beklenmezken, geçen seneki kadrodan Batuhan Tur, Uğur Adem Gezer, Oktay Aydın ve Çekdar Orhan’ın ilk 11’de başlaması bekleniyor. 

2-56TRT SPOR’DAN CANLI YAYINLANACAK

Atatürk Olimpiyat Stadında 19.15 de başlayacak Karagümrük Amedspor maçını süper lig hakemi Kadir Sağlan yönetecek. Maç Bein Sports Max 1 ve TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Editör: Ferit Aslan