Ferit Aslan

Amedspor'da gözler Diyarbakır Valisine çevrildi Amedspor'da gözler Diyarbakır Valisine çevrildi

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Amedspor Kongresi öncesinde ilginç bir durum yaşandı. DİMDER Başkanı ve mevcut Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ve DİMDER Genel Sekreteri Nedim Şimşek adaylıklarının kesinleşmesi durumunda kongrede karşı karşıya gelecekler. 

DimderBu sezon TFF Trendyol 1. Liginde mücadele edecek olan Amedspor’da, gözler 4 Haziran’da yapılacak olan kongreye çevrildi. Kongre öncesi Amedspor Yüksek İstişare Kurulu, mevcut başkan Aziz Elalldı’nın başkanlığa devam etmesi yönünde işaret verirken, başka aday olmadığını belirtmişti. 

Amedspor Yüksek İstişare Kurulunda yer alan ve geçtiğimiz sezon devre arasında Amedspor’da yapılan transferlerde önemli rol aldığı söylenen Nedim Şimşek’te dün akşam saatlerinde Amedspor Başkanlığına aday olduğunu ve Yüksek İstişare Kurulunun vereceği karara saygı duyacağını ifade etmişti. 

68911641648614Amedspor Başkanlığı için Elaldı ve Şimşek’in adaylıklarının kesinleşmesi durumunda ilginç bir rekabet yaşanacak. Diyarbakır’da 2022 yılında kurulan Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) Başkanlığını da Aziz Elaldı yürütürken, aynı dernekte Genel Sekreter görevini ise Nedim Şimşek yürütüyor. 

Amedspor’un 4 Haziran’da yapılacak olan kongresinde şu an adaylıkları gündemde olan Elaldı ve Şimşek’in adaylıklarının kesinleşmesi durumunda DİMDER açısından Başkan ve Genel Sekreter seçimde karşı karşıya gelmiş olacak. 

Editör: Ferit Aslan