Diyarbakır Stadyumunda zemin ile ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle Amedspor sıkıntılı günler geçiriyor. Amedspor Genel Sekreteri Faysal Tosun, şu anda yeşillenmesinde sorun olmayan ancak, kökleri tutmayan bir sahaya çıkıp maç yapacaklarını söyledi. 

Whatsapp Image 2024 09 19 At 11.05.24Amedspor Başkanvekili Baran Durmaz, saha sorunu nedeniyle maddi ve manevi zarara uğradıklarını, bunun için Diyarbakır Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne tazminat davası açıp, suç duyurusunda bulunacaklarını söylemişti. 

Amedspor'un basın ile buluşma toplantısında konu ile ilgili konuşan Genel Sekreter Faysal Tosun ise, sahada yaşanan sorunun ihaleyi alan firmadan kaynaklandığını ancak, denetim konusunda da Gençlik Spor İl Müdürlüğünün ihmali olduğunu söyledi. 

"6 YIL ÖNCE ÇİM EKİLEN BİR SAHADA OYNUYORUZ"

Tosun, Diyarbakır Stadyumunda 6 yıl önce ekilen çimin üzerinde maç yaptıklarını ifade ederek, "Bu çimlerin tohumları 6 yıl önce atılmış. Ült lige çıkınca bu sahanın standartlarının düzeltilmesi gerekti ve bir ihale ile çimlendirme işi bir firmaya verildi. Sahada yapılan tadilatın başlangıç ve bitiş tarihlerinin yaz aylarının sıcak günlerine gelmesi nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandı. Burada sorumlu ihaleyi alan firmadır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de denetim konusunda ihmali vardır. Firma işini yapmamıştır" dedi. 

5-48"TARAFTARI KÜSTÜRMEK VE ONLARDAN AYRI KALMAK İSTEMİYORUZ"

Genel Sekreter Tosun, Diyarbakır Stadyumunun son durumunu anlatırken, "Şu anda yeşillenmesinde sorun olmayan yeşil bir sahada ancak, çimlerin kökü tutmayan bir zeminde hafta sonu maça çıkacağız. Federasyon bize bundan kötü sahalarda maçların oynandığını söylüyor. Umarım bir sakatlık yaşanmaz. Biz artık taraftarımızı küstürmük ve taraftarımızdan ayrı kalmak istemediğimiz için maçı burada aynayacağız" diye konuştu. 

Şanlıurfa sahasını vermedi, Amedspor maçı için yeni karar Şanlıurfa sahasını vermedi, Amedspor maçı için yeni karar

Editör: Ferit Aslan