ÖZEL HABER - Ferit ASLAN

Süper ligi hedefleyen Amedspor Kulübünü finansal anlamda rahatlatacak ve 2025 yılı sonu itibariyle 300,2026 yılı sonu itibariyle 500 milyon ciro yapması hedeflenen Amed Store yapımı için çalışmalar hızla devam ediyor. Kulübe yakışır bir Amed Store kurmak ve kalıcı gelirler elde etmek amacıyla Stadyum yolunda kiralanan 550 metrekarelik alanda yapılan çalışmalar sürüyor. 

Diyarbakır’da, biri AVM’de diğeri ise, Sur’da bulunan ve kapasiteleri küçük olan Amed Store mağazalarını büyütmek için harekete geçen yönetim, Stadyum yolunda açmak için inşaat çalışmalarını sürdürdüğü büyük Amed Store’yi Kasam ayının ortasında açmayı hedefliyor.

Amedspor’a 500 Milyon Ciro Sağlayacak Projede Sona Gelindi2

Proje ile ilgilinen Amedspor Başkan Yardımcısı Fadıl Uğurlu, Amed Store konseptini geliştirmek ve zenginleştirmek istediklerini belirterek, açacakları büyük mağazanın çok fonksiyonlu ve konsept bir mağaza olacağını söyledi. 

Milyonlarca taraftarı olan Amedspor Kulübün finansal yapısını güçlendirmek, dışa bağlı finans kaynağını en aza indirmek ve kalıcı gelir oluşturmak için böyle bir proje ile ilk adımı attıklarını söyleyen Uğurlu, 2025 yılı sonu itibariyle 300 milyon, 2026 yılı sonu itibariyle 500 milyon ciro hedeflendiğini söyledi. 

Merkez Kayapınar ilçesi Stadyum yolunda 2 kattan oluşan 550 metre karelik Amed Store mağazasının bir katanda, idari kısımlar yer alacak, diğer katında ise Türkiye’nin her noktasına ve yurt dışına Amedspor ürünlerinin tedarik edilecek.

Amedspor’a 500 Milyon Ciro Sağlayacak Projede Sona Gelindi3

Türkiye’de ve dünyada marka değeri yüksek olan ve milyonlarca taraftarı olan Amedspor’un, kalıcı gelire kavuşması için açacakları mağazanın şu ana kadar kulübün en büyük yatırımı olacağını da söyleyen Oğurlu, “Amacımız, takımımızın kendi ayakları üzerinde durması ve kendi finansmanını oluşturmasıdır” dedi.

Amedspor’a 500 Milyon Ciro Sağlayacak Projede Sona Gelindi4
Amedspor Başkan Yardımcısı Fadıl Oğurlu, Türkiye'nin en büyük 3 kulübünün en önemli gelir kaynaklarının kurdukları Store'lerden geldiğini de ifade ederek, "Amedspor'u hem Türkiye'nin hem bölgenin en önemli markası haline getirmek istiyoruz" dedi.

Muhabir: Ferit ASLAN