Aylardır Diyarbakır Stadyumundaki zemin sorununun çözülmesini bekleyen Amedspor’un, hafta sonu maçına nerede oynayacağına dair belirsizlik sürüyor. 

1-192Devre arasında tadilata alınan ancak sezonun ilk maçında patates tarlasına dönen Diyarbakır Stadyumunun zemin sorunu ile ilgili belirsizlik sürüyor. Amedspor’un bu hafta sonu Pendikspor ile evinde yapacağı karşılaşma için TFF’ye bugün akşam saatlerine kadar haber verilmesi bekleniyordu. 

2-119Hafta içi Diyarbakır Stadyumunda 2 denetim yapan TFF çim uzmanları, 2 denetlemeden de saha zemininin maç oynamaya elverişli olmadığına dair rapor vermişti. Stadyumda bu sezon ilk defa çimlerin ısındırılması için Ultraviyole ışınları da kullanılırken, Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü yarın için TFF’den bir denetim daha istedi. 

3-97Diyarbakır Stadyumunda yarın yapılacak denetimden sonra hazırlanacak rapor sonucu, Amedspor’un bu hafta evinde oynayıp oynamayacağına karar verilecek. 

Türkiye Futbol Federasyonunun son haftalarda sahalardaki zemin kaynaklı futbolcuların sakatlanması nedeniyle bu işe sıkı tuttuğu ve tam anlamıyla hazır olmayan stadyumlarda maç oynanmasına izin vermediği öğrenildi.

Editör: Ferit Aslan