Geçen sezonun şampiyonu Amedspor, Ersun Yanal transferinden sonra 7'si yabancı 13 futbolcu transfer ederken, Süper Lig hedefi için hala tatmin edici bir oyun ortaya koyamadı. Amedspor'un golcüsü Assambalonga 6 hafta sonra fileleri havalandırırken, takımın geçen sezonki yıldızı Çekdar Orhan'ın ise süre alamaması dimmak çekiyor. 

A M E D S P O R1ERSUN HOCA YENİLERDEN YANA TERCİHİNİ KULLANIYOR

Amedspor'da, Süper Lige çıkma hedefiyle oluşturulan kadroda, teknik direktör Ersun Yanal'ın tercihlerini genelde yeni transferleri kullanmaktan yana ortaya koyduğu gözlendi. Şimdiye kadar oynanan 7 maçtan tatmin edici olmayan oyununa rağmen 12 puan toplayan Amedspor'da, geçen yıl şampiyonlukta büyük payı olan futbolcuların istenilen süreyi alamadıkları görüldü. 

P H O T O 2024 09 29 18 25 26SUSKUN GOLCÜSÜ 6 HAFTA SONRA PATLADI

Amedspor'a büyük umutlarla alınan tecrübeli golcü Britt Assambalonga, 6 hafta sonra fileleri havalandırmayı başardı. Ersun hocanın kendisine kızdığı için sakat numarası yaptığı ve Boluspor maçında oynamadığı sonra bir idmanda Ersun hocanın kendisine sarıldığı görüntüleri basına yansıyan Assambalonga, Yeni Malatyaspor4a 2 gol birden atarak siftah yaptı. 

P H O T O 2024 09 30 14 20 08ŞAMİYONLUĞUN YILDIZ İSMİ SÜRE ALAMIYOR

Amedspor'un tarihinde ilk kez çıktığı 1. Ligde, geçen sezon takımın yıldızlarından olan ve şampiyonluk önemli katkısı bulunan Çekdar Orhan başta olmak üzere eski futbolcularında yeni sezonda süre almaması dikkat çekti. Çekdar Orhan, Oktay Aydın, Butanar Tur, Uğur Adem Gezer, Veli Çetin, Serkan Odabaşoğlu gibi geçen yılın yızları şu ana kadar oynanan 7 maçta fazla süre alamazken, bu durumun eski futolcuların moral motivasyonnu olmsuz etkilediği belirtildi. 

Amedspor için Yanal zaman istedi, zemin izin vermedi Amedspor için Yanal zaman istedi, zemin izin vermedi

Photo 2024 09 30 14 20 08 2"DUYGUSUZ VE ENERJİSİZ BİR OYUN"

Amedspor teknik direktörü Ersun Yanal, Yeni Malatyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada, alınan 3 puan dışında sohada oynanan oyundan memnun olmadığını belirterek, takımını 3Duygusuz ve enerjisiz" bir oyan oynamak ile eleştirmişti. Şimdi yapılan bütün değerlendirmeler ve yorumlar, takımda geçen sezonki bir duygu ve enerji yoğunluğu bulunmadığı, bunun da seyirciyi stadyuma getirmeyi zorlaşztırdığı şeklinde değerlendiriliyor. 

Editör: Ferit Aslan