Amedspor, dün ilk kez çıktığı 1. ligde ilk kez 3 puan ile tanışırken, Amedspor'un geçen sezon son golünü atan Oktay Aydın, 1. Ligdeki ilk gölünü de atarak tarihe geçti. 

P H O T O 2024 09 03 09 57 17Amedspor, dün Şanlıurfa'da karşılaştığı ligin güçlü ekiplerinden Kocaelispor'u 3-0 yenerek hem ilk kez çıktığı birinci ligde ilk 3 puanı aldı, hemde puananı 5'e çıkararak sıralamada yukarı çıktı. 

P H O T O 2024 09 03 09 59 20

Amedspor'a geldi, ilk sınavı eski takımına karşı Amedspor'a geldi, ilk sınavı eski takımına karşı

Amedspor için olduğu kadar Amedpor'da 2 sezondur oynayan Oktay Aydın içinde Kocaelispor maçı tarihi anlamda önem taşıdı. Amedspor'un geçen sezon şampiyon olmasında önemli olan 3 puanı deplasmandan getiren son golü Oktay Aydın kaydetmişti. 

Amedspor'un Somaspor deplasmanında Oktay Aydın'ın attığı gol aynı zamanda geçen sezonun Amedspor açısından son golü olmuştu. 

1-139Tarihinde ilk kez 1. Lige çıkan Amedspor'da gözler 1. Ligdeki ilk golünü hangi futbolcunun atacağına çevrilmişti. Karagümrük, İstanbulspor ve Sakarysapor maçlarında Amedspor gol atamazken, Kocaelisipor maçında attığı 3 gol ile aynı zamanda gol perdesini de aralamış oldu. 

Kocaelispoor maçında ilk golü atan Oktay Aydın, hem şampiyonluk sezonunun son golünü hemde takımın 1. Ligdeki ilk golünü atan futbolcu olarak tarihe geçti. 

Editör: Ferit Aslan