Ferit Aslan

Amedpor tarihine takımı 11 yıl sonra şampiyon yapan hoca olarak geçen Mesut Bakkal, hocası Ersun Yanal ve transferler için neler dedi?

Amedspor’un şampiyon yapan teknik direktör Mesut Bakkal ile Bodrum’da, Amedspor’dan nasıl ayrıldığı, Amedspor’a kırgın olup olmadığı, takımın başına gelen eski hocası Ersun Yanal, yapılan transferler ve Amedspor’un 1. Ligdeki şansını CEGA Medya’ya değerlendirdi. 

“ÇALIŞMAK İSTEYEN TAKIMLAR VAR, NASİPSE OLUR”

Mesut Bakkal, en son Vanspor’dan teklif aldığını belirterek, “En son Vanspor ile görüştüm, oturup karşılıklı görüştük anlaşamadık. Maddi açıdan bir duruma girmedik, ben çalışmayacağımı söyledim. Çalışmak isteyen takımlar var bakalım nasipse, hangisi hayırlı ise o olsun diyorum. Bayağı bir yoğunluk var” dedi. 

2-39“AMEDSPOR’A HİÇ KIRGIN DEĞİLİM” 

Bakkal, şampiyon yaptığı Amedspor’dan ayrılması nedeniyle kırgın olup olmadığı ve hangi duygularla ayrıldığı ile ilgili bir soruya, “Yok ben hiç kırgın değilim, hem ben, hem ailem Amed’i çok farklı duygularla sevdik. Arkadaşlarım ve yardımcılarımla birlikte. Güzel duygularla ayrıldık” dedi.

“AMEDSPOR ŞAMPİYONLUĞU, NORMAL BİR ŞAMPİYONLUKTAN ÖTE”

Bakkal, Amedspor şampiyonluğunun normal bir şampiyonluktan öte bir şey olduğunu da ifade ederek, “Hem de Amed taraftarların çok yakıştı, Amedspor taraftarları ile çok güzel bir diyalogumuz oldu. En son geldiğimde ayrılırken de helalleşerek ayrıldık. Futbolda var bunlar, olacak şeyler” diye konuştu. Bakkal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

3-30“AMED’TE YAŞADĞIM GÜNLER, FUTBOLDAN ÖTE BİR ŞEY”

Ama ben şu anda bile Amedspor şampiyonluğunun keyfini çıkarıyorum. Türkiye’de, yollarda veya tatil yaptığım Bodrum’da, Ankara’da hala evime gelip teşekkür eden insanlar var. Bodrum’da benzinliklerde, AVM’lerde gelip benimle resim çektiriyorlar. Bu benim için önemli bir duygu, Amed büyük bir camia. Benim Amed ile ilgili hiç bir kırgınlığım olmaz ve hala da inşallah ta bu şampiyonluğun başarısını artırarak devam ederler. En büyük dileğim o. Amed’te yaşadığım günler, futboldan öte bir şey, çok iyi dostluklarımız var. Özellikle basın mensupları ile idarecilerle. Mesela çalıştığım dönemde hiç bir sıkıntı yaşatmadan bizi bir noktaya getiren yönetim var. İstişare kurulu var, taraftar var, o güzellikleri şu an bile yaşıyorum ve hala da anlatıyorum. Diyarbakır’a anlatıyorum, Amed taraftarlarını anlatıyorum.”

“ERSUN HOCA, DİŞİYLE, TIRNAĞIYLA, EMEĞİ İLE GELEN HOCADIR” 

Amedspor’un transfer dönemini takip ettiğini, beraber çalıştığı Ersun hoca’nın Amedspor’un başına geldiğini söyleyen Bakkal, “Çok tecrübeli bir hoca, başarılı olacağına inanıyorum. Şöyle inanıyorum, çünkü dişiyle, tırnağıyla, emeği ile bir yere gelen hocadır Türkiye’de. 8 yıl beraber çalıştık. İyi transferler olursa, iyi takım olursa çok güzel işler yapacağına inanıyorum yani. Onun için bence iyi bir tercih” dedi. 

5-26“MURAT UÇAR VE TRAORE KALETELİ OYNCULAR”

Amedspor’un şimdiye kadar yaptığı transferleri de değerlendiren Amedspor eski teknik direktörü Mesut Bakkal, “Şu ana kadar aldıkları transferleri takip ediyorum. Traore’ye aldılar, Murat Uçar’ı aldılar. Murat Uçar benim eski öğrencim. Erzurum’dan talebemdi, Eyüp'te de iyi performans gösterdi. Dinamik bir oyuncu. Traore’de Hull City’de oynadı geçen sene. Kaliteli bir adam” dedi.  

“AMEDSPOR’DA TRANSFER SEZONU BİTMEZ”

Mesut Bakkal, Amedspor’un transfer sezonu bitmeyeceğini, her an her şey yapabileceklerini de ifade ederek, “Başlarında bu işi yıllardan beri yapan bir hoca var. Doğru bir karar verecektir diye düşünüyorum. Biraz sabır, biraz beklemek ve bence her halde bizim devrede bekleyip Çekdar ve Mert Çapar’ı aldığımız gibi nokta transferleri yapmak istiyorlar” diye konuştu. Tecrübeli teknik adam Bakkal, konuşmasına şöyle devam etti:

1-86“BASKI, DESTEK VE BEKLENTİYE KARŞILIK VERMEK ZORUNDALAR”

Zaten iyi bir kadro vardı, şampiyon olan kadro iyiydi. Onun büyük kısmını korudular. 5-6 transfer yapıp çok iyi işler yapabilme adına ben iyi işler olacağına inanıyorum. Amed camiasında transferin olmaması mümkün değil. O baskı, destek ve beklentiye karşılık vermek zorundalar. Bunu da vereceklerine inanıyorum. Çünkü, 11 yıl sonra gelen çok büyük bir şampiyonluk, 7 puan geriden gelip te 6 puan öne geçmek, 13 hafta hiç yenilmemek, 18 haftada bir kez mağlup olmak birde bu insanları ve camiayı alıştırdık. Buna eş değerde bir takım yapmak gerekiyor. Çünkü başarıyı hep isteyen bir camia var.

“ERSUN HOCAM DA TAM TAKIMLA ÇALIŞMAK İSTİYORDUR”

Amedspor’u şampiyon yapan eski hocası Bakkal, Amedspor’un 1. Ligdeki başarı şansı ve diğer takımlarla kıyaslanması ile ilgili soru üzerine ise, “Diğer rakiplerine bakıldığında transfer olarak eksik gidiyor. Bu bir gerçek. Ama sohbetin basında söyledim hocayı biliyorum. Ama şu anda baktığınızda ligin başlamasına 20 gün falan var. Bence çok kısa bir zaman. Takım olmak çok zor. Ben eminim ki Ersun hocamda tam takım ile çalışmak istiyordur. Ama, transfer ekonomisine baktığımızda bir kaç tane kulübün haricinde çok fazla atak yapıp ta giden bir takım yok.”

Diyarbakır'ın simge yerinin üstü kapatıldı, son hali bakın nasıl oldu? Diyarbakır'ın simge yerinin üstü kapatıldı, son hali bakın nasıl oldu?

6-11“AMEDSPOR’UN İYİ ADAMLAR ALACAĞINI BİLİYORUM”

Mesut Bakkal son olarak, Amedspor’un önemli bir kadrosunun olduğunu belirterek, “Ersun hocam ve yönetimin bunu öne götürebilecek bir oyuncu grubunu beklediklerini zannediyorum. İyi adam alacaklarını zannediyorum. Çünkü Amed yönetimi, Amed camiası, istişare kurulu, adam alacağını ben biliyorum alırlar. Transfer yaparlar önemli olan o transferlerin uyum içinde lige yansıması” diye konuştu.  

Editör: Ferit Aslan