Amedspor’un hem geçen sezon hemde bu sezonda rakibi olan Iğdırspor’a, Azerbeycan devletine ait dev doğal gaz ve petrol şirketi SOCAR sponsor oldu.

Azerbeycan devletine ait olan petrol ve doğal gaz şirketi SOCAR, Amedspor’un rakibi olan Iğdırspor’un 2024-2025 sezonundaki tüm resmi maçlarında forma göğüs sponsoru oldu.

Socar Turkiye Igdir Futbol Kulubunun Forma Sponsoru Oldu Rkav Cover.jpgAlagöz Holding Iğdır Futbol Kulübü Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, SOCAR Türkiye CEO'su Elchin Ibadov, Iğdır Futbol Kulübü Başkanı Cantürk Alagöz, kulüp yöneticileri ve Iğdır FK futbolcuları katıldı. Yapılan anlaşmaya göre Iğdır Futbol Kulübü tüm resmi maçlarında, formasında SOCAR logosunu taşıyacak.

Sponsorluk töreninde konuşan SOCAR Türkiye CEO'su Elchin Ibadov, SOCAR Türkiye olarak, hayata geçirdikleri ekonomik yatırımları, toplumsal kalkınma projeleri ve spora verdikleri desteklerle taçlandıracaklarını söyledi. Bu anlamda Iğdır'ın Futbol Kulübü'nü desteklemenin kendileri için büyük mutluluk olduğunu belirterek, “Bu iş birliğimizin Iğdır'a ve her iki ülkeye hayırlı olmasını diliyor; Iğdır Futbol Kulübü'ne bu sezonki mücadelesinde başarılar temenni ediyorum” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Amedspor Başkanına mesaj Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Amedspor Başkanına mesaj

Amedspor’un rakibi olan Iğdır Futbol Kulübü Başkanı Cantürk Alagöz ise, “Kardeş ülke Azerbaycan'ın en büyük enerji şirketi ve Türkiye'nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye'nin kulübümüze destek vermesinden büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu değerli anlaşma için SOCAR Türkiye'ye teşekkür ediyor, her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Editör: Ferit Aslan