Mısır'ın Asvan kentinde 30'dan fazla Antik Mısır mezarı ortaya çıkarıldı. Mezar 900 yıl kullanılmış.

Live Sience'de yer alan araştırmada; arkeologlar tarafından, Mısır'ın Asvan kentinde, Nil Nehri üzerindeki antik bir şehrin yamaçlarına inşa edilmiş 30'dan fazla antik mezar gün yüzüne çıkarıldı.

Mezarların Greko-Romen dönemine tarihlendiğini ve bu dönemden kalan izlerle dolu olduğunu kaydeden arkeologlar, kazılar sırasında bulunan mezarlarda anne ve babalarıyla birlikte gömülen çocuklar da dahil olmak üzere aile mezarlarının yer aldığını söyledi.

ARKEOLOJİK BULUNTULAR VE ANLAMLARI

Misir Haberi̇çi̇

Milano Üniversitesi'nde Mısırbilimci ve arkeolog olan Patrizia Piacentini,  ''Burası zengin ve önemli bir yerdi. Kuzey Afrika ile subtropikal Afrika arasında ticaret yapmayı amaçlayan insanlar için bu bölge kilit bir noktaydı'' dedi.

Uzay istasyonunda enkaz paniği; mürettebat Starliner'a sığındı Uzay istasyonunda enkaz paniği; mürettebat Starliner'a sığındı

''MEZARLAR 900 YIL KULLANILMIŞ''

Misir Haberi̇çi̇1

Mezar yapılarının kayaya en az 10 seviyelik bir dikey yükseklikte inşa edildiğini belirten Piacentini, şöyle dedi:

''Mezarlar MÖ 6. yüzyıl ile MS 2. veya 3. yüzyıl arasında yaklaşık 900 yıl boyunca kullanılmış.

Mezarlardaki mumyaların yüzde 30 ila yüzde 40'ı 2 yaşındaki çocuklara ve yeni doğanlara ait. Aslında anne, baba ve çocuklardan oluşan pek çok aile bulduk. Muhtemelen bir enfeksiyon tüm aileyi yok etti ya da ardı ardına öldüler. DNA analizi gibi yöntemlerle bireylerin ölüm nedenlerini araştırıyor.''

Editör: EYYUP KAÇAR