A Milli Takım’a ilk kez davet edilen Atakan Karazor, hakkında devam eden dava süreciyle gündeme geldi. 2022 yılından bu yana süren dava, kamuoyunda tartışmalara neden olurken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ceyhun Kazancı, Karazor’un masum olduğuna inandıklarını belirten bir açıklama yaptı.

A MİLLİ TAKIM'DAN AÇIKLAMA

TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı, Uluslar Ligi maçları öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Atakan Karazor’un devam eden davası hakkında konuştu. Kazancı, “Her birey suçu kanıtlanana kadar masumdur. Biz Atakan’ın masum olduğuna inanıyoruz,” diyerek, Karazor’un milli takıma çağrılmasına ilişkin hassasiyet gösterdiklerini vurguladı.

Sözeri: ”Bir takımın canını yakacaklar ama kimin bilmiyorum” Sözeri: ”Bir takımın canını yakacaklar ama kimin bilmiyorum”

Atakan Karazor, devam eden dava sürecine rağmen A Milli Takım kadrosuna çağrıldı.

ATAKAN KARAZOR'UN DAVASI NEDİR?

Karazor, 2022 yılında İspanya’da bir dava ile karşı karşıya kaldı. Hakkında cinsel saldırı suçlaması bulunan Karazor’un dava süreci halen devam ediyor. Ancak bu süreç, futbolcunun sahadaki performansını etkilemedi. Son olarak Real Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında forma giydi.

TFF’NİN TUTUMU

Ceyhun Kazancı, Karazor’un milli takıma büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, “Kendisine sahip çıkmamız lazım. Şiddetin her türlüsüne karşıyız,” dedi. Karazor’un davanın sonucunu beklediklerini ifade eden Kazancı, futbolcunun masumiyetine dair inançlarını dile getirdi.

Editör: Ayşegül Yaşar