Bütçe açığı yüzde 110 arttı Bütçe açığı yüzde 110 arttı

Bakkalıktan federasyon başkanlığına kadar yükselen  Bendevi Palandöken 40 yıldır bu görevini sürdürüyor.

Malatya'da 1949 yılında dünyaya gelen Bendevi Palandöken'in asıl işi bakkal işletmeciliği. 

Ankara’nın Cebeci semtinde 1962 yılında bakkal olarak başladığı meslek hayatını, halen sürdürüyor.

 40 YILDIR BAŞKANLIĞI SÜRDÜRÜYOR

Palandöken'in federasyon başkanlığına kadar yükselen hayat hikayesi oldukça ilginç. 1965 yılında Ankara Bakkallar ve Bayiler Derneği Denetim Kurulu üyeliğine seçilen Palandöken, 1978-1984 yılları arasında başkanvekilliği,  1984 yılında ise Dernek Başkanlığına seçildi. 

Palandöken, bu tarihten günümüze kadar düzenlenen tüm genel kurullarda, Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığına seçiliyor. Palandöken, halen bu görevini sürdürüyor.

BAŞKANLIKLARI KİMSEYE BIRAKMIYOR

Başkanlıkları kimseye bırakmayan Palandöken, bir konfederasyon ve bir de federasyon olmak üzere 4 başkanlık görevini birden yürüyor.

Halen Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı, Ankara Bakkallar Bayiler Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanlığı, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanlığı görevini sürdüren Palandöken, bir süreliğine de Avrupa Birliği Türkiye Karma İstişare Komitesi Eş Başkanlığı (AB-TR KİK), Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Başkanlığı görevinde bulundu.

Palandöken'in başkanlık görevlerinin yanı sıra bazı kurumların da yönetim kurulu üyeliklerini sürdürüyor.

Palandöken, Avrupa Akdeniz Esnaf Sanatkârlar İşletmeleri ve KOBİ Birliğinin (EUROMED) Başkanvekilliği, TC Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İcra Komitesi Üyeliği, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyor.

Editör: EYYUP KAÇAR