Sibirya'nın buzlu kollarındaki keşif bilim insanlarını da şaşırttı.

Bilim insanları, Sibirya'nın derin dondurucu topraklarında, 32.000 yıl önce yaşamış genç bir yünlü gergedanın mumyalanmış kalıntılarını buldu. Bu olağanüstü keşif, sadece buz devri hayvanları hakkında bilinenleri değiştirmediği, aynı zamanda bilim dünyasında büyük bir heyecan da yarattığı belirtildi.

''BİNLERCE YIL BOZULMADAN KALMIŞ''

Bilim insanları, gergedanın ölümünden sonra yırtıcı hayvanlar tarafından parçalandığını ve vücudun bir kısmı ciddi şekilde tahrip olmuş olsa da, kalan kısımların, binlerce yıl boyunca bozulmadan, deri ve kürkleriyle neredeyse mükemmel bir şekilde korunmuş olarak bulunduğunu söyledi.

En dikkat çekici bulgunu ise gergedanın sırtında yer alan büyük, yağlı bir hörgüç olduğunu belirten araştırmacılar, bu özelliğin daha önceki hiçbir yünlü gergedanda görülmediğini ifade etti.

BUZ DEVRİ'NİN GİZEMLİ SAKİNİ

Diyanet Başkanı: Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanmakta Diyanet Başkanı: Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanmakta

Gergedan

Araştırmacılar, yünlü gergedanların, buz devrinde Arktik tundralarda yaşayan devasa otçul hayvanlar olduğunu bildirerek, şöyle dedi:

''Kalın kürkü ve yağ tabakası sayesinde soğuk iklime uyum sağlamışlardı. Ancak bu hayvanlar hakkında hala çok şey bilinmiyor. Bu yeni keşif, yünlü gergedanların yaşamı, beslenme alışkanlıkları ve fiziksel özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağlayacak.''

KAYNAK: Livesience

Editör: EYYUP KAÇAR