Yeni tercüme edilen metinler, Samurayların karanlık sırlarını ortaya çıkardı.

Yüzlerce yıl boyunca gizli tutulan Samurayların ölüm ritüelleri, yeni tercüme edilen metinlerle gün yüzüne çıktı. Edo döneminde yaşanan ve yalnızca sözlü olarak aktarılan bu gizli bilgiler, Samurayların baş kesme ritüeli olan ''kaishaku''yu detaylı bir şekilde anlatıyor.

POPÜLEER İNANIŞIN DIŞINDAKİ BİR GERÇEKLİK

''Uzun yıllardır Samurayların genellikle seppuku yaparak yani kendilerini karnından bıçaklayarak intihar ettikleri düşünülüyordu'' diyen araştırmacılar, ancak yeni keşfedilen metinlerde, Samurayların daha çok başlarının kesilerek öldürüldüğü ve bu ritüel, Samurayın rütbesine ve işlediği suçlara göre farklılık gösterdiği kaydedildi.

Notre Dame'ın gizemi çözüldü; atlı şairin kimliği belirlendi Notre Dame'ın gizemi çözüldü; atlı şairin kimliği belirlendi

KAİSHAKU: İKİNCİ İŞİ

Araştırmacılar, ''Kaishaku'' olarak adlandırılan ve törene yardımcı olan kişinin, genellikle Samurayın kafasını kesme görevini üstlendiğini ifade ederek, ''Metinler, kaishaku'ya detaylı talimatlar vererek, bu görevin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. En ufak bir hata bile büyük bir utanç olarak kabul ediliyordu'' dedi.

BİR RÜTBE MESELESİ

Samurayın rütbesinin, törenin nasıl yapılacağını belirleyen en önemli faktörlerden biri olduğunu anlatan araştırmacılar, yüksek rütbeli Samuraylara daha saygılı bir şekilde davranıldığını, düşük rütbeli ve suçlu sayılan Samurayların ise daha acımasızca öldürülürdüğünü belirtti.

GİZLİ ÖĞRETİLER ORTAYA ÇIKTI

Araştırmacılar, bu metinlerin, Samurayların sadece savaşçı değil, aynı zamanda karmaşık bir kültüre sahip olduklarını da gösterdiğini ifade ederek, ''Ölüm ritüelleri bile, Samurayların sosyal statülerini ve değerlerini yansıtan detaylı bir protokole sahipti'' dedi.

Bu yeni keşfin, Samuraylar hakkında bilinenleri kökten değiştirdiğini belirten araştırmacılar, yüzlerce yıl boyunca gizli tutulan bu bilgilerin, Samuray kültürüne dair daha derin bir anlayışın kazanılmasını sağladığını söyledi.

KAYNAK: Livesience

Editör: EYYUP KAÇAR