Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak bilinirken, Canan Karatay'ın son açıklamaları bu gıdanın sağlık açısından taşıdığı risklere dikkat çekiyor. Özellikle erkeklerde görülen kellik sorunuyla pilav arasındaki ilişki gündemdeki yerini koruyor.

Ünlü doktor Canan Karatay, pilavın aşırı tüketiminin insan sağlığına olan korkunç etkilerini ve özellikle erkeklerde görülen kellik sorununu vurguluyor.

SAÇLARI DÖKÜYOR! 

Erkeklerde sıklıkla görülen problemler arasında yer alan kellik, giderek yaygınlaşıyor. Bu durumla karşılaşma yüzdesinin artması ise pek çok kişinin kellik neden olur sorusunu gündeme getirmesine neden oluyor.

Uzman doktor Canan Karatay ise kendisine sıkça yöneltilen 'Pilav kelliğe neden olur mu? sorusuna verdiği yanıtla herkesi şaşırttı.

HERKESİN SOFRASINDA BULUNSA DA GÜNDEN GÜNE ZEHİRLİYOR 

Türk kültüründe son derece önemli bir yere sahip olan pilav, herkes tarafından severek tüketilse de aşırıya kaçılması durumunda çeşitli problemlere neden olabiliyor.

İklim değişikliğinin ruhsal hastalıklara etkisi İklim değişikliğinin ruhsal hastalıklara etkisi

Kelliğin insülinle yakından alakalı olduğunu belirten Canan Karatay, pilavın sıklıkla tüketilmesi halinde insülin değerlerine etki ettiğini vurguluyor. D vitamini ve omega 3'ün de yetersiz olması durumunda kellik kaçınılmaz son oluyor!

KELLİK NEDEN OLUR? 

Kelliğin neden olduğunun sıklıkla araştırılması Canan Karatay'ın bu konuda açıklama yapmasına neden oldu! Pirincin saç dökülmesine sebebiyet verdiğini açıklayan Karatay, dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

OMEGA 3 ŞART! 

Saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalanların omega 3, tereyağı ve zeytinyağı tüketmelerini öneren Karatay, B12 takviyesinin de atlanmaması gerektiğini vurguluyor.

CANAN KARATAY'DAN SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURMAK İÇİN ÖNERİLER 

"Saçınızın çıkmasını istiyorsanız cildinize iyi bakın, bol bol güneş banyosu yapın"

KANSERE DE NEDEN OLUYOR! 

İçeriğinde bulunan şeker miktarıyla öne çıkan pirinç, aktif ve aşırı tüketimde kansere yol açma tehlikesi taşıyor. Diğer tahıl türlerine oranla daha fazla arsenik bulunduran bu gıdayı kontrollü bir şekilde tüketmek gerekiyor!

Editör: Ayşegül Yaşar